Στον αέρα φαίνεται ότι βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς καθώς η μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ψήφου εξ αποστάσεως και αναμένονται οι απαντήσεις από τις άλλες δύο μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Για την ώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της διαδικασίας, Νίκος Αλιβιζάτος, η Vodafone, στην απαντητική της επιστολής ξεκαθάρισε ότι μπορεί να αναλάβει μόνο την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων αποκλείοντας την ψήφο εξ αποστάσεως. Παράλληλα, η εταιρεία σημείωσε ότι δεν προλαβαίνει τις προθεσμίες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου και πρότεινε να στηθούν οι κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ ως αμοιβή ζήτησε το ποσό των 900.000 συν ΦΠΑ, ανάλογο με αυτό που είχε απαιτηθεί για την αντίστοιχη διαδικασία κατά την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Πλέον, ο κ. Αλιβιζάτος αναμένει ως το βράδυ της Παρασκευής την κατάθεση ολοκληρωμένων προσφορών και χρονοδιαγράμματος από τις άλλες δύο εταιρείες (Wind και Cosmote), για να ξεκαθαρίσει το πότε τελικά θα μπορέσει να καταστεί δυνατή η εκλογική αναμέτρηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη κι αν οι προσφορές είναι οικονομικά συμφέρουσες, δύσκολα θα καταφέρουν να οδηγήσουν στις κάλπες στις 5 Νοεμβρίου, γεγονός που ανατρέπει τον προγραμματισμό των υποψηφίων.

Μετά την ανακοίνωση του κ. Αλιβιζάτου, ο επικεφαλής του Ποταμιού και εκ των υποψηφίων για πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μια ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας. Παρακολουθώ και ενισχύω τις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν - και να εγγυηθούν - το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα».

Από την πλευρά του, μιλώντας σε ανοικτή εκδήλωση στην Καλαμάτα, τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της επιλογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δηλώνοντας: «Η Δημοκρατική Παράταξη δεν πρέπει και δεν μπορεί να χάσει μια μεγάλη, μια ιστορική ευκαιρία να φέρει τόσο στη φυσική κάλπη όσο και στην ηλεκτρονική, όχι χιλιάδες, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχηματισμούς που ερίζουν για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς επικρατεί εκνευρισμός για τις εξελίξεις, με μια μερίδα να επιρρίπτει ευθύνες στους υποψηφίους που επιμένουν για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και κάποιους άλλους να ασκούν κριτική στον κ. Αλιβιζάτο και στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη διαδικασία.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top