Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απίστευτο: το Γραφείο Τύπου της ΝΔ υπαγορεύει σε εφημερίδες τι θα γράψουν την Κυριακή!

Οι παρεμβάσεις της ΝΔ στα ΜΜΕ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με εξαίρεση ίσως την περίοδο Σημίτη -όταν συνέβαιναν τα ίδια πράγματα. Χωρίς δισταγμό, το γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει τον υποβολέα- εδώ και πολύ καιρό. Για παράδειγμα αργά το απόγευμα της Πέμπτης έφτασε στα γραφεία των συντακτών που θεωρούνται φιλικοί προς την αξιωματική αντιπολίτευση, μήνυμα από συγκεκριμένο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη , με το οποίο του ενημέρωνε να περιμένουν «ενημερωτικό σημείωμα» για όσα -πρέπει- να γράψουν στα κυριακάτικα φύλλα. Μόνο σ’ αυτά, μάλιστα.

Όντως σε λίγο απεστάλη ένα -κακογραμμένο- κείμενο για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη- την οποία χαρακτηρίζει «μανιφέστο» -για να προβληθεί, οκτώ μέρες αργότερα! – και υποδεικνύει ποια σημεία να αναδειχθούν για να περιγραφεί το «όραμα του για την Ελλάδα» .

Το κείμενο -που δείχνει την απόσταση του συντάκτη από τη δημοσιογραφία- συνιστά να αναφερθεί ότι όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης τα άντλησε από τις περιοδείες του στη χώρα, από τις οποίες «ταυτίσθηκε με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Υπάρχουν ατάκτως ερριμένοι υπότιτλοι, ιεραρχήσεις και κατηγοριοποίηση.

Το κακό είναι ότι μπορεί στοιχηματίσει κάποιος ότι αυτά θα εμφανισθούν στον Κυριακάτικο Τύπο -ενδεχομένως πανομοιότυπα- σαν «ρεπορτάζ» και απόψεις με υπογραφή. Τουλάχιστον ο αντίστοιχος συνεργάτης του Σημίτη, ήταν πιο διακριτικός…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ