Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με ταξί θα φύγει ο σύντροφος Σπίρτζης

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξι

Σεισμική δοκιμασία 150.000 ρίχτερ… των θεσμών με τη μαφιόζικη κρατικοδίαιτη διαπλοκή. “Εγκέλαδος” ο σύντροφος Σπίρτζης και οι ταξιτζήδες του.

Έχουν τους λόγους τους να γκρινιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι προσωπικές επιλογές του συντρόφου Σπίρτζη να πείσει τους Τσίπρα και Τσακαλώτο στο “ψάρεμα” των 150.000 ψήφων των ταξιτζήδων (30.000 ταξί επί 5 – βάρδιες και οικογένειες-) με νομοσχέδιο αλαλούμ (επιστροφής των ταξί στην αγκαλιά του κράτους-πατερούλη), επειδή τους το υπέδειξαν 2-3 (περιφερόμενοι από κόμμα σε κόμμα) εργατοπατέρες, είναι κίνηση στην κόψη του ξυραφιού για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σωστά σκιάζονται (αυτοί οι 1-2 που σκιάζονται) γιατί τον Δεκέμβριο του 2017, η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποδείξει πειθαρχία στο προαπαιτούμενο (αριθμός 90 από τα 113) που μας επιβάλλει (μας αρέσει ή όχι) πλήρη κατάργηση της προστασίας του κράτους σε όλα τα επαγγέλματα. Και στους ταξιτζήδες.

Ας διερωτηθούν λοιπόν (οι σκεπτόμενοι τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν μπορούν να δουν τα συμφέροντα της χώρας) αν είναι κατάλληλος καιρός για τις πρωτοβουλίες του Σπίρτζη να επιστρέψει στο κράτος – πατερούλη η φροντίδα των ταξιτζήδων.

Ας υπολογίσουν αν για το (αμφισβητούμενο) κέρδος από τους ταξιτζήδες τους συμφέρει να χαλάσουν το προφίλ του (έστω και δήθεν) αναπτυξιακού Τσίπρα μόνο και μόνο για να αλλάξουν τα μοντέλα λειτουργίας Εταιριών που έχουν αναπτύξει εφαρμογές μετατρέποντας τις νεοφυείς αυτές Εταιρίες σε επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου. Ενώ, σήμερα, λειτουργούν μια χαρά ως “διαμεσολαβητές” όπως γίνεται παντού στον κόσμο.

Να βάλουν καλά στο μυαλό τους πως θα βγάλουν πολύ γέλιο (πάλι σαν θίασος της κακιάς ώρας) όταν τα “ζωγραφισμένα” (με υπόδειξη από τους νέους εκλογικούς πελάτες) νομοθετήματα Σπίρτζη για τα ταξί θα τους τα πετάξουν στα μούτρα οι θεσμοί, τον Δεκέμβριο που οι Τσίπρας – Τσακαλώτος περνάνε την “ιερά εξέταση” της τρίτης αξιολόγησης.

Βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λογικό να τον παίρνεις στα σοβαρά. Αλλά εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ο τόπος και η οικονομία και οι 480.000 ξενιτεμένοι που γύρισαν τα οπίσθιά τους στην πρώτη φορά αριστερά και μη τους είδαμε μη τους απαντήσαμε…

Για να βοηθήσουμε τη σκέψη τους για τα κέρδη και τις ζημιές από το χουνέρι που τους ετοιμάζει ο σύντροφος Σπίρτζης δεν θα ήταν λάθος να δουν πόσο θα τους στοιχίσει αν την τελευταία στιγμή (καθόλου απίθανο αφού έχει ξαναγίνει) πουλήσουν (εκλογικά) τον ΣΥΡΙΖΑ οι εργατοπατέρες των ταξιτζήδων.

Άρα πόση ανοχή και κυρίως αντοχή πρέπει να δείξετε σύντροφοι, στην πολιτική Βενεζουέλας του Σπίρτζη που έχει κοστίζει ήδη 3-4 μονάδες πτώση στον ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με δικούς σας λογαριασμούς).

Γιατί απολογιστικά, στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόστος Σπίρτζη έρχεται χωρίς να έχει εξοφληθεί η πολιτική χασούρα από του συντρόφους Φίλη, Μπαλτά, Παρασκευόπουλο, Δρίτσα, και Γαβρόγλου που έχουν κάνει άνω κάτω τις κωλοτούμπες του Τσίπρα.

Ψάξτε τα όλα αυτά σύντροφοι. Ψάξτε τα όσο λούζεστε ακόμη τα απόνερα της εισφοροδοτικής γκάφας μεγατόνων (κόστους μέχρι και 2% όπως εσείς υπολογίζετε) του “ευρηματικού” Κατρούγκαλου.

Της γκάφας που αφάνισε μικρούς και νέους επαγγελματίες μπλοκάκηδες για ένα νομοσχέδιο της φωτιάς και της πυρκαγιάς. Το οποίο και θα καταρρεύσει μέσα στο 2018.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερο την ουσία της πρωτοβουλίας του Σπίρτζη να παρασύρει τον Τσίπρα σε μια οφθαλμοφανή κίνηση ψηφοθηρίας που δεν θα φέρει ούτε τα πελατειακά ζητούμενα από την συγκεκριμένη κρατικοδίαιτη διαπλοκή.

Πολλά έχουν ειπωθεί και περισσότερα έχουν γραφεί και θα γραφούν.

Χρειάζεται όμως να σταθούμε στη μαφιόζικη κρατικοδίαιτη διαπλοκή γιατί αυτό είναι το κεφάλι του ψαριού. Και το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που μας οδηγεί σε σύγχυση “χρωματίζοντας” ανάλογα τις αριστερές του μάσκες. Ο Τσίπρας είναι που επέλεξε την μάσκα του αναπτυξιακού και τους προοδευτικού της Ευρώπης για να μην χαθεί η χρησιμότητά του στους δανειστές. Οι Φλαμπουράρης και Παππάς είναι οι εφεδρείες Τσίπρα (με ίδια μάσκα) για να μην χαθεί η χρησιμότητα.

Τη Βενεζουέλα και τα άλλα φαιδρά της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ την καλύπτουν Τσίπρας, Πολάκης, Κοντονής και οι κατά περίπτωση επιλεγόμενοι από τους 153 του “ναι σε όλα”.

Ας τα προσέξουν όλα αυτά και οι ταξιτζήδες. Αλισβερίσι με αριστερές μάσκες δεν γίνεται. Ούτε η διαπλοκή γίνεται πλέον όπως την ξέρατε. Είμαστε και θα είμαστε σε εποπτεία. Για δεκαετίες. Φροντίσατε και εσείς οι ταξιτζήδες γι’ αυτό. Και μόνοι σας και οι εργατοπατέρες σας. Τώρα μας βλέπουνε σύντροφοι… Μας βλέπουνε. 

Του Γιώργου Κράλογλου  

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...