Τουλάχιστον 248 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο φονικός σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε το κεντρικό Μεξικό​, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα περίπου είκοσι αγνοούνται μετά την κατάρρευση του σχολείου τους στην πόλη. "Όλοι οι Έλληνες είμαστε καλά", διαβεβαιώνει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μεξικό.

«Ο αριθμός που έχουμε είναι 25 (νεκροί), συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών» στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ο Χαβιέρ Τρεβίνιο, υφυπουργός Παιδείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα και είχε βάθος 60 χλμ.

Παρότι στην αρχή το μέγεθος το σεισμού είχε εκτιμηθεί από το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο στα 7,4 Ρίχτερ, έπειτα τον υποβάθμισε στα 7,1.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 248 νεκρούς με τα περισσότεραθύματα να βρίσκονται στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος. Οι υπόλοιποι θάνατοι έχουν αναφερθεί στηνπρωτεύουσα, στην Πολιτεία Πουέμπλα, στην Πολιτεία του Μεξικού και στην Πολιτεία Γκερέρο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε 216 νεκρούς, αναθεωρώντας προς κάτω τον αριθμό των νεκρών που προέρχεται από τη καταμέτρηση των τοπικών αρχών. Οι αρχές από διάφορες περιοχές της χώρας ανεβάζουν πλέον σε 248 τον αριθμό των νεκρών.

Στις Πολιτείες που επλήγησαν από τον σεισμό επικρατεί το απόλυτο χάος, ασθενοφόρα έχουν σπεύσει να διακομίσουν τους δεκάδες τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία, ενώ εθελοντές αναζητούν εγκλωβισμένους σε γκρεμισμένα κτίρια.

Όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες, αρκετά κτίρια στη πόλη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ άλλα έχουν κατεδαφιστεί σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Μεξικό, Enrique Peña Nieto ενημέρωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Παράλληλα, σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις σε κτίρια, που πιθανόν οφείλονται σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.
Το στάδιο «Αζτέκα» κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο που δείχνουν τη στιγμή του σεισμού και τους τρομοκρατημένους πολίτες να προσπαθούν να φύγουν πανικόβλητοι από τα κτίρια. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Σε αρκετές περιοχές της πόλης διακόπηκε η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

newpost.gr

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top