Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυγενάκης: “Ναζισμός και Σταλινισμός αποτελούν σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας”

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας πήρε θέση για την αποχή της κυβέρνησης από την εκδήλωση για τα θύματα του ναζισμού και του κομμουνισμού μιλώντας ωστόσο για εγκλήματα ναζισμού και Σταλινισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας.

Είναι ιστορικές αλήθειες ότι Ναζισμός και Σταλινισμός αποτελούν σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο.

Στην Ευρώπη των Αξιών, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, στην οποία έχουμε την τιμή και την ευθύνη να συμμετέχουμε, οφείλουμε πρωτίστως να κατανοήσουμε το κοινό αξιακό υπόβαθρο που έχουμε συνδιαμορφώσει»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...