Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πατούλης κατά Βούτση για τα περί «ταλιμπάν» της Ορθοδοξίας


Αποτέλεσμα εικόνας για πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του «για την αντίληψη του κ. Βούτση περί σύγχρονου κράτους», με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για θρησκευτική συνείδηση και «ταλιμπάν» της ορθοδοξίας.

«Τιμώ τον κ. Βούτση αλλά με βρίσκει κάθετα αντίθετο η αντίληψη του περί σύγχρονου κράτους» είπε ο κ. Πατούλης. Σημείωσε ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος απαιτεί ισχυρά θεμέλια.

Για τον κ. Πατούλη, τα θεμέλια αυτά αποτελούν, οι δημοκρατικοί θεσμοί όπως το Κοινοβούλιο, το οποίο «στην αντίληψη κάποιων δήθεν προοδευτικών αποτελούσε μέχρι πρότινος “αστικό θεσμό”». Η Ορθόδοξη χριστιανική πίστη, η οποία «στήριξε το ελληνικό γένος και διαφύλαξε την ελληνική γλώσσα σε δύσκολες στιγμές, που απειλείτο ακόμη και με αφανισμό» και «οι θυσίες χιλιάδων Ελλήνων στο βάθος των αιώνων, που προσέφεραν τις ζωές τους για να ζούμε σήμερα σε μια ελεύθερη Πατρίδα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στις παρελάσεις για τις εθνικές εορτές, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο». Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη».

Ακόμη, ανέφερε πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος, καθώς -όπως είπε- δεν το θεωρεί μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα.

skai.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19 Ο Παύλος και η Βασιλική ζουν τον έpωτά τους, αλλά η Βασιλική νιώθει τύψεις απέναντι...