Άσκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που έχει αφαιρεθεί


Την γκάφα επεσήμανε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια

Αδιάβαστος και απροετοίμαστος πιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς άσκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ η οποία έχει αφαιρεθεί! Την γκάφα επεσήμανε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Το λάθος του προέδρου της ΝΔ ήταν η αναφορά του σε διάταξη σύμφωνα με την οποία για την μετάκληση ενός καθηγητή από το εξωτερικό χρειάζεται απόφαση του υπουργού. Όμως αυτή η διάταξη έχει αλλάξει!

Ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι «το νομοσχέδιο σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Από το παρελθόν εξάλλου έρχονται και οι αντιλήψεις που πάει να επιβάλλει. Δεσμεύομαι ενώπιον της Βουλής και της κοινωνίας ότι η ΝΔ θα το καταργήσει. Στο μέλλον θα αποτελεί απόδειξη πως μία κυβέρνηση χωρίς μέθοδο, σχέδιο, γνώση και δυστυχώς φραγμούς επιχείρησε να γυρίσει πίσω, δεκαετίες τη χώρα μας».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο δυστυχώς με την ανοχή του προεδρείου και του προέδρου προσωπικά ο οποίος είναι συνένοχος», είπε και πρόσθεσε: «το προαύλιο της Βουλής δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα για διαμαρτυρία και όταν η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της να παρατηρείται από τον πρόεδρο της Βουλής. Αν στη θέση του Ρουβίκωνα ήταν άλλη ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών θα έδειχνε την ίδια ανοχή;».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top