Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δίωρη κατάθεση του συνεργάτη του Μαρινάκη για τα 622.000 €

Για την παράνομη μεταφορά από το Ντουμπάι 622.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, που βρίσκονταν σε βαλίτσα, κατέθεσε χθες στην προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Capital του ομίλου εταιριών συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη, Νικόλαος Συντυχάκης.
Την αποκάλυψη για τη σύλληψή του από τελωνειακούς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε κάνει η «δημοκρατία» την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Επρόκειτο για ένορκη κατάθεση του Νο 2 της Capital, που διήρκεσε δύο ώρες, στην εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του «Noor 1» και ερευνά τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης, και συγκεκριμένα εάν έγινε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, όπως έχει καταθέσει ο καταδικασμένος σε ισόβια Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το directnews.gr, ο κ. Συντυχάκης υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει στις Αρχές την εισαγωγή του μεγάλου χρηματικού ποσού. Οσο για το πού βρήκε αυτό το ποσό, απάντησε ότι του είχε σταλεί από την Capital για συναλλαγές στο Ντουμπάι, οι οποίες δεν έγιναν, και για τον λόγο αυτόν έφερε τα χρήματα πίσω στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα τραπεζικά παραστατικά που αποδεικνύουν την προέλευση των χρημάτων, κάτι που δεσμεύτηκε πως θα κάνει τις επόμενες ημέρες.

Η εισαγγελέας έχει ήδη στο συρτάρι τις καταθέσεις των δύο τελωνειακών που εντόπισαν τα χρήματα στις αποσκευές του Ν. Συντυχάκη.

Αναμένεται επίσης να καταθέσει για την υπόθεση και ακόμα ένας στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Μαρινάκη, ο δικηγόρος του Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, στον οποίο ανήκει η εταιρία Marathon, μέσω της οποίας εστάλησαν τέσσερα χρηματικά ποσά στον προφυλακισμένο για το «Noor 1» Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ