Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης κάλεσε την υπουργό Τουρισμού να αποσύρει την τροπολογία, η οποία, ωστόσο, ψηφίσθηκε

Άγρια εσωκυβερνητική κόντρα προκάλεσε τροπολογία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά η οποία δίνει τη δυνατότητα απόσπασης στο εξωτερικό όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού, σε γραφεία του ΕΟΤ. Έως τώρα τη δυνατότητα αυτή είχαν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ.
Η τροπολογία, που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε την διαφωνία και την έντονη αντίδραση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος μάλιστα, ζήτησε από την κ.Κουντουρά να αποσύρει την τροπολογία.

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού η δυνατότητα αυτή έχει ήδη προβλεφθεί με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για την κάλυψη μόνιμων αναγκών, εκ παραδρομής δεν προβλέφθηκε το ίδιο και για τις περιπτώσεις που πρέπει να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες. Συνεπώς, η διατήρηση αυτού του καθεστώτος, δημιουργούσε καθεστώς ανισονομίας των εργαζομένων που έπρεπε να αρθεί, πράγμα που επιδιώκεται με την τροπολογία.

Ο κ.Ξυδάκης από την πλευρά του υποστήριξε ότι «υπάρχει τροπολογία από το υπουργείο Τουρισμού που αφορά τη δυνατότητα να υπερβούμε το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για τους υπαλλήλους του εξωτερικού του ΕΟΤ και προτείνεται να μπορεί να παίρνει ο υπουργός και από τους υπαλλήλους του υπουργείου Τουρισμού, κατ΄ εξαίρεση και καθ΄υπέρβαση των λειτουργιών του υπηρεσιακού συμβουλίου για να καλύπτονται κάποιες ανάγκες. Επειδή δεν έχουμε σε βάθος γνώση και πληροφόρηση του θέματος, να αποφύγουμε να καταστρατηγήσουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα, μια νομοθεσία η οποία διέπει τη λειτουργία πολλών δημοσίων οργανισμών, να μην καταστρατηγήσουμε την αυτοτέλεια του ΕΟΤ». Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ΕΟΤ είναι ένας Οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Μεσοπόλεμο και έχει ένα πολύ έμπειρο προσωπικό. Έτσι, κάλεσε την κ. Κουντουρά να αποσύρει την τροπολογία και να την φέρει τεκμηριωμένη σε άλλο νομοσχέδιο.Τελικά, η τροπολογία ψηφίστηκε.

Πρώτο Θέμα
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top