Μέσα σε κλίμα συνεννόησης αλλά και με έντονη κριτική από τους «53» πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η ομάδα των «53» ζητάει αφενός την επιτάχυνση του «παράλληλου» προγράμματος και αφετέρου έμμεσα ή και καθαρά ανασχηματισμό, με αλλαγές σε τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία.

«Κάναμε δεξιό ανασχηματισμό για να κλείσει η συμφωνία, τώρα χρειάζεται αριστερός ανασχηματισμός, για να πειστεί η κοινωνία», σχολίαζε στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ άλλος δήλωνε ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε στην κοινωνία κι όχι μόνο στις αγορές».


Αύριο εξάλλου ξεκινά η Κεντρική Επιτροπή και τα στελέχη της τάσης των «53» αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, καθώς, όπως και χθες θα ασκήσουν κριτική σε υπουργούς της κυβέρνησης. Ειδικότερα χθες τα πυρά τους δέχτηκαν οι Σταύρος Κοντονή και Γιάννης Μουζάλας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε κατά τη συνεδρίαση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν η κυβέρνηση και το κόμμα από εδώ και στο εξής, στέλεχος της τάσης των «53» τόνισε πως «ο απολογισμός που κάναμε δεν ήταν καθόλου ειλικρινής, καθώς δεν αναφέρει ότι προχωρήσαμε σε σοβαρές υποχωρήσεις».

Εξάλλου από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη νεολαία του κόμματος, ασκήθηκε έντονη κριτική στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στον υπουργό Παιδείας καταλογίζουν ότι στην προσπάθειά του να τηρήσει ισορροπίες έχει καταφέρει να βάλει απέναντί του τους πάντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε κόντρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το Νίκο Παππά. Σύμφωνα με τα «Νέα», αιτία γι’ αυτή τη σύγκρουση είναι τα νομοσχέδια για την ψηφιακή πολιτική και για τη συγκρότηση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βλέπει και με τόσο καλό μάτι το υπουργείο Οικονομικών.

Ένας εκ των υποψήφιων για να μείνει εκτός κυβέρνησης είναι ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος δείχνει να μην προσαρμόζεται στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας. Αντιθέτως, ενισχυμένος αναμένεται να είναι ο ρόλος του νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί και η περίπτωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στην ομάδα των αμετακίνητων, τέλος, είναι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όπως επίσης και οι Τζανακόπουλος και Παππάς.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top