Ψηλά εξακολουθεί να κρατά το θέμα της Παιδείας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς με κάθε ευκαιρία αναδεικνύει τις «ιδεοληψίες», όπως χαρακτηριστικά έχει πει ουκ ολίγες φορές και τις αγκυλώσεις της κυβέρνησης στον ευαίσθητο αυτό τομέα.


Ο κ. Μητσοτάκης με το άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» διατύπωσε μία σειρά προτάσεων για το πώς το Πανεπιστήμιο θα λλάξει πρόσωπο, επισημαίνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση εμφορείται και οι υπουργοί που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Παιδείας «εμφορούνταν από την ίδια διχαστική λογική και είχαν έναν στείρο κομματισμό ως σημαία.

Σε συνέχεια του ειδικού βάρους που ρίχνει προσωπικά ο πρόεδρος της ΝΔ στα θέματα Παιδείας, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δώσει το παρών στην εκδήλωση «Οχι στον νόμο Γαβρόγλου» που διοργανώνει η «ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α». Εκεί θα είναι και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου.

Για όσους δεν το θυμούνται, ο πρόεδρος της ΝΔ υπήρξε το 2011 ένθερμος υποστηρικτής του νόμου Διαμαντοπούλου και οπαδός των ευρύτερων συγκλίσεων μεταξύ των κομμάτων σε θέματα Παιδείας.

Ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε, και από οποιαδήποτε θέση, σταμάτησε να έχει ψηλά στην ατζέντα του τα θέματα της Εκπαίδευσης, όπως είχε διαφανεί και από όταν είχε αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, όπου και αντιπολιτεύτηκε έντονα το νόμο Μπαλτά - Κουράκη, στηρίζοντας τότε την πρωτοβουλία «Παιδεία 2015».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top