Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Παγώνει» ο ανασχηματισμός – Τα σενάρια που επεξεργάζεται το Μαξίμου

Με τον Πάνο Καμμένο να μην το κουνάει από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να μην έχει ακόμα αποφασίσει αν θα παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών ή αν θα μετακινηθεί στο ασφαλές και χωρίς πολιτικό κόστος Υπουργείο Εξωτερικών, ο ανασχηματισμός φαίνεται από χέρι… Καμμένος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι εγκλωβισμένος τόσο από τις απαιτήσεις του Πάνου Καμμένου, όσο και από τις εύθραυστες κομματικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του είχαν καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σε ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση, προκειμένου να σηματοδοτήσουν μια νέα περίοδο διακυβέρνησης.

Ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές, προχωρώντας στην αντικατάσταση πολλών κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που είχαν υπουργοποιηθεί λόγω της κομματικής επετηρίδας.

Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι εγκαταλείπεται και τη θέση του παίρνει η πρόταση για ρεαλιστικές και διαχειρίσιμες αλλαγές.
Η σφαγή των υφυπουργών

Σε επίπεδο υφυπουργών θα γίνει σφαγή στην κυριολεξία. Οι περισσότεροι υφυπουργοί κρίνονται από το Μαξίμου ως ανεπαρκείς, ενώ κάποιοι δεν έχουν καν αντικείμενο.

Ο ανασχηματισμός των υφυπουργών θα γίνει με κριτήρια εσωκομματικών ισορροπιών.

lykavitos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ηπατίτιδα «θερίζει» τους Ευρωπαίους: Κοστίζει 64.000 ζωές τον χρόνο

Επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η διάγνωση στα αρχικά στάδια, προειδοποιεί το ECDC. Τι δείχνει νέα έκθεση. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι πάσχουν από ιογενή ηπατίτιδα η οποία υπονομεύει...