Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Η ΔΗΣΥ δε θα γίνει συμπλήρωμα κανενός

Ως επιβεβαίωση της στρατηγικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για αυτόνομη πορεία και συνεννόηση, προκειμένου να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της κρίσης χαρακτήρισε τις εργασίες του Συνεδρίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

“Αυτοί που επεδίωκαν την εξαφάνισή μας, τώρα μας κάνουν επιθέσεις φιλίας. Οι αδύναμες κυβερνήσεις δε μπορούν να δώσουν λύση. Κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας χρειάζεται. Εμείς θα γίνουμε μέρος της λύσης. Αλλά δε θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Πραγματική αντιπολίτευση σε αυτόν τον τόπο είμαστε εμείς”, σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ολοκληρώνοντας με την παρέμβασή της τις εργασίες του Συνεδρίου.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως η ΔΗΣΥ έστειλε καθαρά μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Για τη συνεννόηση και τη Δημοκρατία. “Επιβάλλεται η χώρα να βρει επιτέλους εθνική συνεννόηση. Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σε μία εθνική πολιτική. Στείλαμε το μήνυμα πως η συμμετοχή και όχι η παραίτηση είναι το ζητούμενο και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας είναι ένα ακόμα μήνυμά μας. Η υποβάθμισή τους οδηγεί στην πλήρη κυριαρχία συμφερόντων. Η αναβάθμιση του κύρους των θεσμών είναι βασική μας προτεραιότητα”, ανέφερε και εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, εγκαλώντας τη πως οι θεσμοί δέχονται από αυτήν πλήγματα απανωτά. “Ο πανικός της κυβέρνησης την οδηγεί σε κατήφορο. Σε νέο κύκλο επιθέσεων με σκανδαλολογία. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη Διαφάνεια για τους πάντες και παντού”, επεσήμανε και, εστιάζοντας στον Κώστα Σημίτη, τόνισε πως επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε στην Ελλάδα στην ευρωζώνη και την Κύπρο στην Ένωση δεν πιάνουν.

“Οριοθετήσαμε την ταυτότητά μας και το πολιτικό μας στίγμα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη τη σύγχρονη Κεντροαριστερά που μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή. Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη το τρίπτυχό μας. Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτικό σοκ. Δίνουμε το βάρος στη δίκαιη ανάπτυξη. Τέρμα με τις γενικολογίες. Εμείς τεκμηριώσαμε πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς να ξεπουλιέται ο κόσμος. Αλλάζουμε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αλλάζουμε γιατί αλλάζει ο κόσμος. Γιατί είναι διαφορετικά τα προβλήματα που ζητούν απαντήσεις… Όλοι μαζί μπορούμε”, σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πριν από την ομιλία της κ. Γεννηματά παρουσιάστηκε το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρόκειται για τη χάραξη πέντε προσώπων, που αποτελούν τους σχηματισμούς της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ) με ιδιαίτερη αποτύπωση, μέσω μίας λευκής γραμμής, σε μία φιγούρα που παραπέμπει σε γυναικείο πρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ