Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η αλήθεια για Σαββίδη

Την στρατηγική σιωπή του Ιβάν Σαββίδη καταγράφει η εφημερίδα FORZA, όπου παρουσιάζει με γεγονότα τι ακριβώς συμβαίνει με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας FORZA:

Η νέα μόδα στη Θεσσαλονίκη θέλει τον Ιβάν Σαββίδη αποστασιοποιημένο, κουρασμένο, ασθενή και υπ΄ ατμόν… Συντονισμένες φήμες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στη διάρκεια κυρίως της τελευταίας εβδομάδας, με αποτέλεσμα από το περιβάλλον του, αλλά και από τον Γιώργο Σαββίδη να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις – διαψεύσεις.

Όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ της FORZA είναι προφανές ότι ο Ιβάν επιλέγει μια στρατηγική σιωπή. Κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τους λόγους της ακριβώς, όμως είναι σίγουρα αποτέλεσμα του πολύ δύσκολου διαστήματος Απριλίου – Μαϊου. Ένα δίμηνο γεμάτο δράσεις, αντιδράσεις, δηλώσεις, επικοινωνιακούς πολέμους σε όλα τα επίπεδα.

Είναι επίσης πλέον εμφανές, χωρίς κανείς να μπει σε κόπο να το διαψεύσει, πως ένα γκρουπ – έχει δημιουργηθεί εναντίον του Ιβάν Σαββίδη, αποτελούμενο από τους Μητσοτάκη, Μαρινάκη, Αλαφούζο και τους συν αυτώ. Ο καθένας από τους εταίρους αυτής της ετερόκλητης ομάδας αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα εξαιτίας ακριβώς της συμμετοχής του σε αυτή. Αυτή είναι μια πρώτη νίκη του Σαββίδη και σοβαροί επικοινωνιολόγοι σε ολόκληρο τον κόσμο θα του πίστωναν πως συνειδητά ή ασυνείδητα, άφησε το αντίπαλο μπλοκ να εκτεθεί. Θα του πίστωναν επίσης πως για την αντιμετώπισή του χρειάστηκε να συνασπιστούν περισσότεροι από δυο πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες μεγάλου βεληνεκούς.

Τι θα μπορούσε κάποιος να του χρεώσει; Την αδυναμία να συσπειρώσει και εκείνος ένα γκρουπ υποστηρικτών του, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα πετάγματος χαρταετού, ή στην καλύτερη περίπτωση ανόρεκτων δηλώσεων μιας γενικής και θεωρητικής υποστήριξης. Και φυσικά δεν εννοούμε τον απλό κόσμο, τους φιλάθλους ή τους ευεργετηθέντες από τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη, αλλά εκείνους που έχουν στηρίξει την πολιτική τους σταδιοδρομία στις φωτογραφίες μαζί του. Όμως δεν φταίνε εκείνοι. Ο ίδιος ο Σαββίδης φταίει που εξακολουθεί να τους επιτρέπει να στριμώχνονται στο κάδρο…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Άρρωστος ο Ιβάν;

Οι φήμες ότι όλη αυτή η κατάσταση τον Ιβάν Σαββίδη και τον… έστειλε σε κλινική, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί ή έστω ως μια μετάφραση της πραγματικότητας. Ο Ιβάν Σαββίδης προτιμά κάθε χρόνο ένα πολύ γνωστό Health Resort της Ρωσίας, στην περιοχή του Καύκασου και είναι γνωστή η συνήθειά του να το επισκέπτεται για περίπου 10 μέρες κάθε χρόνο. Για όσους γνωρίζουν αντίστοιχα κέντρα και την συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, γνωρίζουν ότι στα κέντρα αυτά δεν πηγαίνεις για να αντιμετωπίσεις προβλήματα υγείας, αυτό το κάνουν τα νοσοκομεία και οι κλινικές, αλλά για να τονώσεις τον οργανισμό σου και να του δώσεις έναν ρυθμό αναζωογόνησης, μετά από δύσκολες και κουραστικές σεζόν.

Η αγαπημένη συνήθεια του Ιβάν Σαββίδη, εξ άλλου, είναι και ο βασικός λόγος που τα σχέδια για το Ξενία στο Παλιούρι, έχουν ως βασικό τους στόχο τη δημιουργία ενός τέτοιου resort, που θα είναι το πρώτο και πιο πολυτελές στην Ελλάδα, δίνοντας μια ακόμη εναλλακτική πρόταση τουρισμού.

Φεύγει ο Ιβάν;

Δεν γνωρίζουμε με ποια διαδικασία μπορεί να φύγει ένας επιχειρηματίας που τρέχει επιχειρήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, ωστόσο και αυτή η φήμη εξαπλώθηκε εύκολα και γρήγορα στην πεινασμένη για φήμες Θεσσαλονίκη: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να αποχωρήσει… Πιο πειστική απάντηση από τα 4 εκατομμύρια περίπου, που του στοίχισαν οι δυο πρώτες μεταγραφές (Μακ και Ρέϊ), δεν θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά ας προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε και κάποιες ακόμη ενδείξεις ότι τέτοιο σενάριο δεν περνάει καν από το μυαλό του. Ο Ιβάν Σαββίδης λοιπόν μόλις πριν λίγες μέρες υπέγραψε την χορηγία με τη Superleague, που θα του στοιχίσει 6 εκατομμύρια για τα επόμενα δυο χρόνια, συμφωνώντας για ηθικούς λόγους να πληρώσει και ένα εκατομμύριο για την περασμένη σεζόν, κατά την οποία καμία εταιρία του δεν διαφημίστηκε πουθενά!

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέλαβε να διαπραγματευτεί και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Μακ, με τον ομόλογό του της Ζενίτ, με επιτυχημένη κατάληξη, με μια συμφωνία που θα βγάλει από τα ταμεία του ΠΑΟΚ πάνω από 1 εκατομμύριο. Συνομιλεί και συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, σε ανοιχτή γραμμή με τον Λούμπος Μίχελ, που του κάνει τις τελικές εισηγήσεις. Παίρνει αποφάσεις για πολυετή συμβόλαια, δίνει έγκριση για σημαντικές αποφάσεις (τεχνικός διευθυντής ακαδημιών, αγορά τερματοφύλακα, ανανεώσεις) και μάλιστα αρκετά δαπανηρές.

Κι αν τα παραπάνω δεν είναι πειστική απόδειξη πως είναι το ίδιο ενεργός όσο ήταν και δυο μήνες πριν, ίσως μια ματιά στην επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι ικανή να αποδείξει πως ο Σαββίδης μάλλον προετοιμάζει μια πιο μόνιμη βάση, παρά δείχνει άνθρωπο που είναι υπ΄ ατμόν.

Το Αρχηγείο

Μετά από πολλές προσπάθειες και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, έχουν εκδοθεί οι άδειες ανακατασκευής και αναπαλαίωσης του Κόκκινου Σπιτιού στην Αγίας Σοφίας. Όπως έχει ανακοινωθεί ξεκινούν οι εργασίες, με στόχο σύντομα να ολοκληρωθεί το νέο Αρχηγείο του Ιβάν Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα, με την μεταφορά των γραφείων και των υπηρεσιών όλων των επιχειρήσεων του ομίλου εκεί.

Η ΣΕΚΑΠ

Ευρισκόμενη στο μέσο ενός ανήθικου πολέμου εναντίον της, η Καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση, όχι μόνο με μηνύσεις και αγωγές στα ΜΜΕ εκείνα που προσπάθησαν να την εμπλέξουν σε ιστορίες λαθρεμπορίου, αλλά και με κινήσεις που θα ενημερώσουν τον κόσμο για τις κινήσεις που κάνει η ίδια η εταιρία εναντίον του λαθρεμπορίου και της απομίμησης. Σύντομα -και πιθανόν παράλληλα με την ΔΕΘ- η εταιρία θα ενημερώσει το κοινό για το πως προστατεύει τα προϊόντα της, από το πως διασφαλίζει την ορθή εξαγωγή και την νόμιμη και ασφαλή μετακίνηση και διάθεση των φορτίων, ποιες πρωτοβουλίες έχει πάρει στη διάρκεια των χρόνων για να καταπολεμήσει το συχνό φαινόμενο των κακής ποιότητας απομιμήσεων.

ΤΑ ΜΜΕ

Ίσως η πιο ανησυχητική… ησυχία για τον Ιβάν να προέρχεται από τον τομέα των ΜΜΕ, που σύμφωνα με δική του δήλωση είναι και η στόχευσή του. Μετά τον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ, ο Σαββίδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις και αυτό έχει ίσως να κάνει με προσπάθεια προφύλαξης αυτών των σχεδίων που σίγουρα έχει.

Για να μη μείνουμε σε εικασίες για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει, ο Ιβάν Σαββίδης λειτουργεί σήμερα ενεργά ως μέτοχος του 20% του MEGA, αναλαμβάνοντας να προκαλέσει και να ενισχύσει πληρωμές προς το προσωπικό, την αποπληρωμή χρεών και άλλων υποχρεώσεων. Λειτουργεί ως ο καταλύτης της επαναλειτουργίας του MEGA και μάλιστα φαίνεται να είναι ο μόνος ένθερμος οπαδός αυτής της ιδέας.

Ασφαλώς βλέποντας έναν μεγάλο συνασπισμό εναντίον του, γνωρίζει ότι το δικό του πλεονέκτημα θα είναι οι αθόρυβες κινήσεις, γιατί το εκρηκτικό του ταπεραμέντο τους προηγούμενους μήνες τον έφερε στο στόχαστρο ενός παραδοσιακού και ισχυού μιντιακού κατεστημένου.

Η επιστροφή

Ο Ιβάν Σαββίδης αναπόφευκτα θα βρίσκεται περισσότερο στην Ελλάδα από το τέλος Αυγούστου και μετά. Τρέχει τις διαδικασίες για τον ΟΛΘ πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, τον οποίο περιμένει να δει πρωταθλητή, ξεκινούν ταυτόχρονα δυο τουλάχιστον πρότζεκτ στις επιχειρήσεις του. Το θέμα όμως δεν είναι αν θα επιστρέψει, πράγμα που κανείς ποτέ δεν

αμφισβήτησε. Το θέμα είναι αν θα επιστρέψει πιο αποφασισμένος να ηγηθεί ενός δύσκολου αγώνα σε πολλά μέτωπα. Αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τον πόλεμο που του έχουν κηρύξει. Γιατί πλέον ο πόλεμος θα του γίνει συνήθεια, θα τον αντιμετωπίζει από την πρώτη μέρα και νίκη θα έρθει μόνο με την προσωπική του επιτυχία.

Πηγή : FORZA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...