Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

UNICEF: 1 στα 5 παιδιά στις πλούσιες χώρες ζει σε σχετική εισοδηματική φτώχεια, 1 στα 8 αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια

Σε momentum συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διάγει τις τελευταίες ώρες η Νέα Δημοκρατία, με τους γαλάζιους να αναμένουν τα αποτελέσματα του Λουξεμβούργου, προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα για τα…μαντάτα που θα φτάσουν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Έχοντας, ήδη, βάλλει κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την τακτική ενός αέναου διαπραγματευτικού κύκλου, ο οποίος εκπαραθύρωσε μείζονες στόχους για τη γενικότερη πορεία της οικονομίας και της ανάπτυξης, όπως το χρέος και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κοινή αίσθηση των στελεχών της οδού Πειραιώς είναι πως η συγκυβέρνηση θα αναφωνήσει “ναι” σε ό,τι της δώσουν οι πιστωτές, με στόχο να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας. Οι αιχμές για ένα οικοδόμημα, το οποίο στην πλέον κρίσιμη για τον Τόπο στιγμή δε διαθέτει σχέδιο και στρατηγική έρχεται ως παγιωμένη αναφορά των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργούν έντονο προβληματισμό όσον αφορά στο νούμερο ένα ζητούμενο. Αυτό της εξόδου της χώρας από την παρατεταμένη κρίση.

“Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα δεχτεί ό,τι και να του δώσουν. Έτσι είναι αυτοί. Την ώρα που συντρίβονται φωνάζουν “θρίαμβος”. Θα γυρίσουν να μας εξηγούν αύριο πόσο ωραία συμφωνία είναι και πόσο θριάμβευσαν και θα ζητούν την τέλεση ρωμαϊκού θριάμβου. Εάν πάει σε Σύνοδο Κορυφής θα είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να έχει κάνει. Διότι το πιθανότερο ενδεχόμενο την εβδομάδα που μεσολαβεί μεταξύ του Eurogroup και του Συμβουλίου Κορυφής θα είναι να έχουμε μεγάλη πίεση στις αγορές. Θα είναι χειρότερη λύση στη Σύνοδο Κορυφής. Θα πάθει δηλαδή ότι έπαθε τον Ιούλιο του 2015”, τόνισε, σε παρέμβασή του δια των ερτζιανών, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ουσιαστικά αυτοεγκλωβίστηκαν στο ζήτημα του χρέους. Στοιχείο που ανέδειξε και ο εκπρόσωπος της γαλάζιας παράταξης, Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όπου κυριάρχησε το ορόσημο της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ. “Ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε επί πολλούς μήνες να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, φορτώνοντας σε όλους τους Έλληνες ένα αχρείαστο τέταρτο Μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση αυτή έχει, ήδη, ως οδυνηρή συνέπεια, να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. H στιγμή για τη χώρα μας είναι η χειρότερη δυνατή, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει πετύχει τίποτα για το χρέος, έχει ήδη ψηφίσει ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιδεινώνοντας τη ζωή όλων των Ελλήνων για πολλά χρόνια”, επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, τη στιγμή που η οδός Πειραιώς διαμηνύει ότι λύση κοινωνικά βιώσιμη δε μπορεί να υπάρξει με τα “θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, που έχει αποδεχτεί και υπογράψει ο πρωθυπουργός”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 137 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 137 Μια παρεξήγηση θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στην...