Αποτέλεσμα της τραγικής μοίρας που τον έπληξε χαρακτηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», την είδηση της πώλησης μεγάλου πακέτου μετοχών του επιχειρηματία των γνωστών πολυκαταστημάτων Jumbo Απόστολου Βακάκη, με τον θάνατο του γιου του Γιώργου, ενώ οδηγούσε την Πόρσε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, να έχει παίξει τον κύριο ρόλο στην απόφασή του.

Η πώληση 4,8 εκ. μετοχών της εταιρείας, δηλαδή του 3,5% του κεφαλαίου της Jumbo, αντί 72 εκ. ευρώ, ήταν η κατάληξη μιας τραγωδίας ή η αρχή της κατάληξης, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν θα ρευστοποιηθεί προς χάριν των δύο θυγατέρων του δαιμόνιου επιχειρηματία.

«Ο Απόστολος έχει επηρεαστεί από τον θάνατο του γιου του και γι’ αυτό επιδιώκει να δώσει στα άλλα δύο παιδιά του – τη Σοφία που εργάζεται στην εταιρεία και τη Χριστίνα που ζει στο Μαϊάμι – χρηματικά ποσά αρκετά για να κάνουν αυτά που θέλουν. Ενδεχομένως θεωρεί ότι ένα μέρος της τραγικής μοίρας του γιου του είχε να κάνει και με την ίδια την εταιρεία και την επιτυχία του» αναφέρει στην εφημερίδα άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του επιχειρηματία.

Δηλώνει επίσης ότι «ανέκαθεν ο επιχειρηματίας ξεχώριζε την εταιρεία από την οικογένειά του, αν και ο Γιώργος με την Σοφία, τα δύο από τα τρία παιδιά του δηλαδή, εργάζονταν σε αυτήν. Για να φαντασθείτε, εάν τύχαινε η πρώην σύζυγός του Έφη ή και τα δύο του παιδιά να έπαιρναν από τα ράφια ένα κουκλάκι το πλήρωναν. Ίσως αυτή η επιλογή της αποστασιοποίησης να έχει να κάνει με την σχέση του κ. Βακάκη με τον ίδιο του τον πατέρα. Μια σχέση δύσκολη και πολύπλοκη…».

Η εντολή του επιχειρηματία αμέσως μετά τον θάνατο του γιου του ήταν να μην τον συλλυπείται κανείς και «η εταιρεία να δουλέψει σα να μην έχει συμβεί τίποτα», σωστά θεωρήθηκε ως μία κίνηση άμυνας από έναν συντετριμμένο ψυχικά άνθρωπο.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top