Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Κοτζιά

Στην αντεπίθεση πέρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδοντας απάντηση στην ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου για την προσευχή στην Αγία Σοφία ενώ άδραξε την ευκαιρία για να ανακινήσει και άλλα ζητήματα.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την ανάγνωση του Κορανίου και το κάλεσμα σε προσευχή στην Αγία Σοφία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αντί να συγχαρεί τον τουρκικό λαό για τον ιερό μήνα του ραμαζανιού και την Νύχτας της Δύναμης επέλεξε να παραποιήσει το γεγονός.

Το μητρώο της Ελλάδας απέναντι στις θρησκευτικές ελευθερίες που ένα ανθρώπινο δικαίωμα είναι γνωστή.

Να αναφέρουμε κάποια παραδείγματα: Οι ελληνικές Αρχές ασκούν πιέσεις στην τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, διώκουν ποινικά τους εκλεγμένους μουφτήδες και απέρριψαν το αίτημα των μουσουλμάνων για προσευχή κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού σε ένα από τα ιστορικά τζαμιά της Θεσσαλονίκης καθώς δεν υπάρχει τζαμί που να λειτουργεί.

Γι αυτό το λόγο κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει τι αντιλαμβάνεται η Ελλάδα, που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, από τον διαθρησκευτικό διάλογο που επικαλείται στην ανακοίνωσή της.

Καλούμε την Ελλάδα να είναι μία σύγχρονη και δημοκρατική χώρα και να δείχνει σεβασμό σε όλες τις θρησκείες.

agiasofia

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...