Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Κυριάκος κάνει επίθεση φιλίας στους αδύναμους

Για πολλά στελέχη η προτεραιότητα της ΝΔ πρέπει να είναι οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, που πληρώνουν το τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα με τη μείωση του αφορολόγητου, τις νέες περικοπές των συντάξεων και τα άλλα μέτρα. Αν δεν πειστούν ότι μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι έτοιμη με πολιτικές που θα τους ανακουφίζουν, η ΝΔ δεν θα αποκτήσει τη δυναμική της αυτοδυναμίας και δεν θα διαψεύσει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που πιστεύει ότι και εκείνη τα ίδια θα έκανε, δεν υπάρχει άλλος  δρόμος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε χθες σε καφετέρια στο Θησείο με εργαζόμενους στο χώρο της διανομής φαγητού, σε σούπερ – μάρκετ και εταιρίες φύλαξης. Δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να υποσχεθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας που δεσμευόταν ότι θα τον επαναφέρει στα 715 ευρώ. Ξεκαθάρισε όμως ότι μέσω της μείωσης της φορολογίας των φυσικών προσώπων, οι εργαζόμενοι θα δουν στην τσέπη τους περισσότερα χρήματα.  “Τα δικά σας προβλήματα – τα προβλήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα – θα μπουν στην πρώτη γραμμή του δικού μας πολιτικού αφηγήματος» τόνισε.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης πριν από λίγες εβδομάδες είχε συνάντηση με ελεύθερους επαγγελματίες που μεταξύ άλλων πλήττονται και από την αύξηση των εισφορών. Επίσης είχε διάλογο με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα. Οι συνεργάτες του καταγράφουν τα προβλήματα, όχι μόνο  τα σημαντικά που είναι λίγο πολύ γνωστά, αλλά και τα «μικρά» που χρειάζονται απλές υπουργικές αποφάσεις ή τροπολογίες για να λυθούν. Πολλά δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και  θα μπορούσαν να δώσουν σημαντική ανάσα στην καθημερινότητα τους.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 Η επιχείρηση απόσπασης του Δημητρού από το ψυχιατρείο δημιουργεί ένταση ανάμεσα στον Διονύση και την...