Untitled Document


Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Πιο Φθηνό Ρεύμα
Η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος άλλαξε και μάλιστα άλλαξε προς το καλύτερο. Πλέον όλοι μας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα επιλέγοντας τον κατάλληλο πάροχο ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης που κάνουμε και με τις ανάγκες μας γενικότερα.
Ας δούμε όμως ακριβώς πώς έχει διαμορφωθεί η αγορά και μπορεί σήμερα να προσφέρει χαμηλότερες τιμές ως και 25%, τι αλλαγές έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια και πώς μπορούμε όλοι να αλλάξουμε ρεύμα εύκολα και γρήγορα, για το σπίτι ή και για την επιχείρησή μας.
Ελεύθερη αγορά με αξιόπιστους πρωταγωνιστές
Η σχεδόν αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το 2007 δίδαξε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πως οι βιαστικές κινήσεις δεν οδηγούν πουθενά.
Ήδη όμως από τις αρχές του 2016 παρακολουθούμε την αγορά να τοποθετείται σε νέες, ιδιαίτερα στερεές βάσεις με πρωταγωνιστές μεγάλες και σοβαρές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος που καλούνται να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να μας προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στις καλύτερες δυνατές τιμές.
Η νέα αυτή εποχή της ανοιχτής αγοράς λειτουργεί με όρους πραγματικού ανταγωνισμού και με τον μέχρι τώρα κυρίαρχο στον κλάδο, τη ΔΕΗ, να είναι πλέον υποχρεωμένη να λειτουργήσει και αυτή ανταγωνιστικά απέναντι σε αυτούς τους καινούριους αλλά εξίσου αξιόπιστους «παίκτες».
Το καθεστώς που πρόβλεπε πως η ΔΕΗ είχε το μονοπώλιο της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα ανήκει πλέον στο παρελθόν! Έχουμε πλέον στα χέρια μας πλήθος επιλογών για να αλλάξουμε προμηθευτή ρεύματος και να ωφεληθούμε οικονομικά.
Τι ακριβώς προσφέρουν αυτές οι εταιρείες σε σχέση με τη ΔΕΗ;
Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού κάθε εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος έχει δημιουργήσει τη δική της τιμολογιακή πολιτική, τις δικές της προσφορές και τον δικό της τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να κερδίσει μερίδιο από την αγορά.
Στην αναζήτησή σας για πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα θα συναντήσετε σήμερα στην αγορά έμμεσες ή άμεσες παροχές, όπως οι εξής ενδεικτικές:
  • Εκπτώσεις σε συγκεκριμένο αριθμό μηνιαίων λογαριασμών.
  • Σταθερά μειωμένα τιμολόγια σε σχέση με αυτά της ΔΕΗ.
  • Εκπτώσεις στις χρεώσεις και στον τρόπο με τον οποίο αυτές κλιμακώνονται.
  • Εκπτώσεις στους συνεπείς πελάτες.
  • Συνεχή ισχύς νυχτερινών χρεώσεων.
  • Δώρα και άλλες παροχές που δίνονται μαζί με τις νέες συνδέσεις.
  • Πιο σαφής ανάλυση λογαριασμών και χρεώσεων.
  • Ευέλικτοι και εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής.

Και για να σας το κάνουμε ακόμα καλύτερο….

Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα εμφανίζονται από όλους τους προμηθευτές καινούριες και καλύτερες προσφορές.
Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές τις προσφορές, αρκεί να ζητήσουμε προσφορά για πιο φθηνό ρεύμα κάνοντας κλικ εδώ.
Σύντομες ερωτήσεις και απαντήσεις
Αφού διαβάσατε όλα τα παραπάνω, είναι λογικό να σας έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από σημαντικές ή και λιγότερο σημαντικές απορίες.
Ας δούμε μία σειρά από χρήσιμες απαντήσεις για όλους:
1. Αν αλλάξω προμηθευτή για να έχω πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, υπάρχει περίπτωση να μείνω κάποιες ώρες ή μέρες χωρίς ρεύμα στο σπίτι ή στην επιχείρησή μου;
Η απάντηση που θα λάβετε από όλους τους προμηθευτές είναι «Όχι». Και είναι σωστό αυτό γιατί η αλλαγή που πραγματοποιείται δεν είναι «πάνω» στη σύνδεσή σας. Είναι απλά εμπορική και διαδικαστική.
 2. Η επιχείρησή μου έχει βιομηχανικό ρεύμα μέσης τάσης. Μπορώ και εγώ να αλλάξω εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος;
Nαι, μπορείτε. Οι περισσότερες από τις εταιρείες αυτές προσφέρουν λύσεις και για βιομηχανικό ρεύμα μέσης τάσης.
3. Θέλω να αλλάξω εταιρεία για πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα αλλά δεν έχω χρόνο να τρέχω στις υπηρεσίες.
Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα γιατί τις διαδικασίες τις αναλαμβάνουν οι εταιρείες για λογαριασμό σας. Θα χρειαστούν φυσικά κάποια δικαιολογητικά από τη δική σας πλευρά.

 

4. Μένω στην επαρχία. Μπορώ να αλλάξω ρεύμα εδώ που μένω;
Nαι, οι περισσότεροι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να σας παρέχουν τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Σε κάθε περίπτωση, για αυτό θα είναι καλό να μιλήσετε με τον πάροχο που σας ενδιαφέρει περισσότερο.
5. Από τη στιγμή που γίνει η αίτηση, πόσος χρόνος απαιτείται μέχρι να αλλάξει ο πάροχος ρεύματος στο σπίτι ή στην επιχείρησή μου.
Γενικά, από τη στιγμή που θα έχει κατατεθεί η αίτηση πρέπει να υπολογίσετε χρόνο μεταξύ μίας εβδομάδας και ενός μήνα. Η αλλαγή αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαδικασίες του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ). Θα σας ενημερώσουν συγκεκριμένα για αυτοί οι εκπρόσωποι της εταιρείας που θα επιλέξετε.

 

6. Μπορώ να διακόψω όποτε θέλω τη σύνδεση με το νέο πάροχο;
Φυσικά! Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία αίτησης διακοπής που καθορίζεται από τι ισχύον νομικό πλαίσιο. Το χρονικό διάστημα και η διαδικασία εξαρτάται από τον κάθε πάροχο ξεχωριστά. Συμβουλευτείτε για αυτό την εταιρεία που σας ενδιαφέρει περισσότερο.
7. Τι ισχύει με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε σχέση με τους νέους παρόχους;
Ισχύει κανονικά και αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι δικαιούχοι καταναλωτές, άσχετα με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν επιλέξει.

Περισσότερα για αυτό μπορείτε να δείτε στο site του ΔΕΔΔΗΕ.

Εξασφαλίστε έκπτωση εύκολα και γρήγορα
Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι γνωρίζουμε πως με τη χρήση των κλιματιστικών ο λογαριασμός του ρεύματος μπορεί να ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Τώρα είναι λοιπόν η καλύτερη χρονική στιγμή να κάνετε και εσείς αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, επιλέγοντας τη Volton. Θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα εκπρόσωπος της εταιρείες για να σας ενημερώσει σχετικά τις προσφορές και τα οικονομικά οφέλη που θα έχετε.
Το πιο φθηνό ρεύμα είναι πλέον εδώ για όλους! Ας κάνουμε τώρα χρήση των ευκαιριών που μας δίνει η αγορά. Δεν υπάρχουν ούτε χρόνος αλλά ούτε και χρήμα για χάσιμο!

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top