Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ΝΔ χτίζει «πατριωτική συμμαχία»

Στη συγκρότηση μιας πατριωτικής συμμαχίας ποντάρει η Νέα Δημοκρατία με στόχο την επανεκκίνηση της χώρας. Αυτή η συμμαχία κινείται πέρα και πάνω από ιδεολογικές και κομματικές γραμμές και εντάσσεται στο αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δυνάμεις της λογικής που πρέπει να παραταχθούν απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα parapolitika.gr.

Το στίγμα της στρατηγικής της ΝΔ έδωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

«Έχουμε δοκιμάσει όλοι μαζί την πικρή γεύση του λαϊκισμού και της αερολογίας» δήλωσε. «Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο ξεκίνημα σοβαρότητας και κοινής λογικής. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη πατριωτική συμμαχία για την Ελλάδα».

Η Πειραιώς θεωρεί ότι δεν αρκεί μόνο το κυβερνητικό πρόγραμμα και οι προτάσεις της ΝΔ. Χρειάζεται στήριξη κάθ´ οδόν για τις εκλογές -όποτε γίνουν- αλλά και την επόμενη μέρα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να παράξει εισόδημα, θέσεις εργασίας και αναπτυξιακή προοπτική.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ΝΔ είναι ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από την πίστη σε μαγικές συνταγές και ψεύτικες υποσχέσεις. Είναι ο δρόμος της κοινής λογικής και των καλών διεθνών και ευρωπαϊκών πρακτικών που έχουν πετύχει αλλού και δεν υπάρχει λόγος να μην πετύχουν στη χώρα μας.

Γι αυτό «η χώρα χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση» όπως τονίζει ο Κ.Χατζηδάκης. Όχι τη σημερινή που θεωρεί δάσος το Ελληνικό, μνημείο το σιλό στο λιμάνι του Πειραιά κλπ. Η χώρα χρειάζετσι μια Κυβέρνηση στην οποία «τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι Υπουργοί, θα πιστεύουν στην ανάγκη των διαρθρωτικών αλλαγών και δεν θα τις παρουσιάζουν σαν αναγκαίο κακό» όπως επισημαίνει.

«Μια Κυβέρνηση που θα θυμίζει Εθνική Ελλάδος, με στελέχη υψηλού, επιπέδου, από την πολιτική, την επιχειρηματική κοινότητα, τον πνευματικό κόσμο της χώρας. Μια Κυβέρνηση που θα έχει στόχο να κερδίσει τη μάχη όχι μόνο της ανάταξης, αλλά και της γρήγορης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...