Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός την ώρα που στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθονταν στον Αδωνι Γεωργιάδη και τη ΝΔ για το θέμα του νοσοκομείου Ντυνάν, τους «άδειασε» σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Απαντώντας στην ολομέλεια της Βουλής σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου ο Α. Ξανθός ακύρωσε σε μεγάλο βαθμό όλη την επιχειρηματολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι το υπουργείο υγείας ούτε επιχορηγεί ούτε επιχορηγούσε το συγκεκριμένο νοσοκομείο, άρα το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν ήταν Δημόσιο και κατ´αυτήν την έννοια δεν τεκμαίρεται ζημιά του Δημοσίου από την μη καταβολή νοσηλίων.

Η απάντηση Ξανθού προέκυψε από τις καταγγελίες σχετικά με λίστα επώνυμους που έλαβαν δωρεάν νοσηλεία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ωστόσο ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ότι η μη καταβολή νοσηλίων δημιούργησε μαύρη τρύπα στο νοσοκομείο που τελικώς οδήγησε σε χρεοκοπία και σε απώλεια του νοσοκομείου που με την ευρύτερη έννοια ήταν στο Δημόσιο.

Είναι προφανές ότι η δήλωση Ξανθού δημιουργεί νέα δεδομένα στην εξέταση του συγκεκριμένου θέματος από την εξεταστική επιτροπή καθώς ακυρώνει την ρητορεία τόσο των βουλευτών του ΣυΡιζΑ όσο και των ανεξάρτητων Ελλήνων που επιμένουν ότι το Ερρίκος Ντυνάν ήταν Δημόσιο και άρα έχουν ευθύνη οι πρώην υπουργοί υγείας για τη διαχείρισή του.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top