Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παυλόπουλος: Ο αγώνας εναντίον του καπνίσματος είναι θέμα ήθους και ηθικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών του δεύτερου Συνεδρίου που αφορά την εκστρατεία κατά του καπνίσματος

«Η εκστρατεία κατά του καπνίσματος έχει εθνικό χαρακτήρα. Για μένα το θέμα της καταπολέμησης του καπνίσματος είναι θέμα Παιδείας. Θέμα Παιδείας και εκείνων που δεν έχουν αρχίσει να καπνίζουν –μιλάω για την τρυφερή ηλικία- αλλά και εκείνων, που έχουν ήδη αρχίσει και είναι βαρύτατοι καπνιστές. Στο παιδί, στις νέες ηλικίες, είναι ανάγκη να καταδειχθεί, όταν ήδη ο πειρασμός είναι επί θύραις, ότι δεν είναι μόνο το τεράστιο θέμα υγείας το οποίο προκαλείται. Είναι ότι το κάπνισμα, όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στο χαρακτήρα των παιδιών, αλλά το αντίθετο. Όταν υποκύπτεις σ΄ αυτό, δείχνεις μία αδυναμία χαρακτήρα που προοιωνίζει κακά για το μέλλον».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών του δεύτερου Συνεδρίου που αφορά την εκστρατεία κατά του καπνίσματος.

Ο κ. Παυλόπουλος στην ομιλία του σημείωσε επίσης ότι «ο καθένας που καπνίζει πρέπει να αντιληφθεί τι σημαίνουν οι επιπτώσεις της υγείας για τον ίδιο και για την ίδια του την οικογένεια, τι σημαίνουν για το κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως, ότι συνεπάγεται το κάπνισμα και για το κοινωνικό σύνολο και για τον ίδιο δεν είναι κάτι το οποίο είναι μοιραίο. Δεν είναι όπως κάποια άλλη αρρώστια που έρχεται και που μπορείς να αντιμετωπίσεις. Εσύ την προκαλείς και ακόμα χειρότερο εσύ την ανέχεσαι και αυτό σε ξεπερνάει».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι πρέπει να καταστήσουμε τον αγώνα εναντίον του καπνίσματος θέμα ήθους και ηθικής. «Όταν το καταφέρουμε, σας διαβεβαιώ, ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο απτά και πολύ πιο ωφέλιμα για το κοινωνικό σύνολο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...