Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλες περικοπές

«Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλες περικοπές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οδηγήσει σε κλείσιμο τους δήμους μας. Η ανατροπή μιας αδιέξοδης πολιτικής, που υπηρετεί όχι το συμφέρον της χώρας, αλλά τις εντολές των δανειστών, αποτελεί για μας μονόδρομο πλέον» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Η ΕΕ της ΚΕΔΕ αποφάσισε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει στις τοπικές κοινωνίες και στη καθημερινότητα των δημοτών το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2018-21. «Ουσιαστικά, μέσα από το νέο μεσοπρόθεσμο, τιμωρούν τους δήμους με περικοπές πόρων επειδή λειτουργούν νοικοκυρεμένα, κι επιβραβεύουν το κεντρικό κράτος που εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα», είπε.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, αποδομείται ο ν. 3852/2010, ο οποίος ορίζει τη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης. Στο άρθρο 80Α του νομοσχεδίου, περιορίζεται η οροφή του συνολικού ποσού των επιχορηγήσεων για την Τ.Α. (δήμοι και Περιφέρειες) σε 3,4 δισ. ευρώ από 5,2 δισ. ευρώ που ήταν. Ακόμη, η ΚΕΔΕ τονίζει πως «διατηρείται η απαίτηση για εξωπραγματικά πλεονάσματα» της τοπικής αυτοδιοίκησης, «μειώνονται κι άλλο οι δαπάνες για επενδύσεις», «δεν γίνεται λόγος για την απόδοση πόρων που προήλθαν από τη νέα γενιά παρακρατηθέντων της περιόδου 2010-2016, που ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ», κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ: Ο Στέφανος κάνει μια μοιραία συμμαχία

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στο νέο  επεισόδιο της σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Η Αλεξάνδρα ξεκινάει να συνέρχεται, μετά την απρόσμενη συνάντηση με την Μαργέτα που την κλόνισε βαθιά....