Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για τις ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα

Η σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των Λιμενικών και των στρατιωτικών στη Βουλή, είναι μια μόνο από τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ για τιςκοινωνικές ομάδες που θα πληγούν από τα νέα σκληρά μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν την Πέμπτη.

«Τα μέτρα θα εφαρμοστούν, τα αντίμετρα όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συζήτηση που είχε μπροστά με φοιτητές και καθηγητές στο διάσημο London School of Economics στη βρετανική πρωτεύουσα. Με συντονιστή τον καθηγητή Kevin Featherstone, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις από το κοινό, με πολλές να αφορούν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλεόνασμα 3,5% στα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά του, απάντησε πως είναι απαραίτητη μια νέα μεγάλη Συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές και πως ο ίδιος θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις για να διαπραγματευτεί το πλεόνασμα.

Σχετικά με τα αντίμετρα εκτίμησε πως κανείς δεν μπορεί να πιστέψει σήμερα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος 5,5% πλεονάσματος για να ενεργοποιηθούν. Αντιθέτως κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια και παίρνει τώρα επιπλέον 4,9 δις μέτρα, αλλά και μέτρα πέρα από το πρόγραμμα.

Από την οδό Πειραιώς, πάντως, περιμένουν κλιμάκωση της προσπάθειας της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ψήφιση των νέων μέτρων που θα πλήγουν συνταξιούχους, μισθωτούς, ένστολους, ελεύθερους επαγγελματίες και κοινωνικά αδύναμους. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΝΔ για την επίθεση Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια, όπου αναφέρονταν ότι «για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως, πρώτο είχε γράψει το newpost.gr, το Σάββατο, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση όλων των πτυχών του τετάρτου μνημονίου, θα φέρει σειρά κοινωνικών αντιδράσεων που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε κατάρρευση της κυβέρνησης μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που ρωτήθηκε χθες στο Λονδίνο για το χρόνο των εκλογών, απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη και πως επίσης δεν μπορεί να τις επιβάλλει. «Θα καθήσετε να τους βλέπετε να ψηφίζουν τα μέτρα και θα αναλάβετε μετά;» τον ρώτησε ο κ. Featherstone. «Απαντώ ξεκάθαρα όχι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ζητώ εκλογές από τον περασμένο Απρίλιο. Η κυβέρνηση χρειάστηκε 15 μήνες για να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση, πήρε ένα σκληρό πακέτο μέτρων και την ίδια ώρα η οικονομία είναι σε ύφεση. Ο φόβος μου είναι, οτι ο χρόνος που χάνουμε και προσποιούμαστε ότι διαπραγματευόμαστε και κάνουμε μεταρρυθμίσεις, φέρνει σε χειρότερη κατάσταση την οικονομία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα 3 ζώδια που είναι έτοιμα για μια μεγάλη μεταμόρφωση ζωής πριν από το καλοκαίρι

Όσο η διάρκεια της μέρας μεγαλώνει και η θερμοκρασία αυξάνεται, ο αέρας γεμίζει με την υπόσχεση της ανανέωσης και της μεταμόρφωσης. Η Άνοιξη είναι μια...