Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Για πόλεμο λάσπης και… Άδωνι προετοιμάζεται ο Μητσοτάκης

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να… αδειάσει την Κατερίνα Παπακώστα εις ότι αφορά τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξέλιξη αυτή υπήρξε αποκαλυπτική της τακτικής που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, που ξεκινά άμεσα σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο newpost.gr

Η, για πολλούς ανοίκεια δε, επιλογή του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή να εγείρει ζήτημα διαφάνειας για ένα σωματείο που επεδίωξε να συγκροτήσει η μητέρα του Προέδρου της Ν.Δ., Μαρίκα, κατέδειξε πλήρως και το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης που έπεται.

Παρά το γεγονός ότι ως Πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε αρνήθηκε τη συγκρότηση της όποιας εξεταστικής επιτροπής, στην Πειραιώς εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η εξεταστική για την υγεία θα μετατραπεί σε ριγκ με λάσπη. Όπως όλα δείχνουν, το βάρος της κυβερνητικής προσπάθειας (βλ. Παύλος Πολάκης) επικεντρώνεται στην περίοδο υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς το Μαξίμου εκτιμά ότι εφόσον πετύχει να πλήξει τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. τότε θα έχει καταφέρει ένα απευθείας πλήγμα και στον ίδιο τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι αυτό, άλλωστε, το λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημ. Παπαδημούλης, αλλά και φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ έσπευσαν να δημιουργήσουν εικόνα ταύτισης του κ. Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρό του. Μοναδικός τους στόχος δεν είναι προφανώς να ενισχύσουν την εικόνα μίας Ν.Δ. που, δήθεν, κλίνει προς τα δεξιά αλλά αντιθέτως να εκμεταλλευτούν τη λάσπη που θα πεταχθεί στην εξεταστική επιτροπή.

Σαν αυτή που υπαινικτικά επιχείρησε να ρίξει ο κ. Κουρουμπλής με αναφορές στο σωματείο Αλληλεγγύη που είχε επιχειρήσει να συστήσει η Μαρίκα Μητσοτάκη, καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να απαντήσει «πού πήγαν τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν».

Ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε με οργή κάνοντας λόγο για «χυδαία υπονοούμενα», ωστόσο είναι σαφές ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι επιτελείς του έχουν σαφή γνώση ότι περιπτώσεις σαν αυτές του κ. Κουρουμπλή ή του κ. Πολάκη δεν θα αποτελέσουν την εξαίρεση αλλά, μάλλον, τον κανόνα των όσων θα ακολουθήσουν.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει, προφανώς, τη βούληση να αφήσει το επίπεδο να πέσει στο επίπεδο που επιδιώκει το Μαξίμου και γι αυτό θα επιμείνει στην ουσία των όσων θα διερευνηθούν. Από την άλλη, όπως απέδειξε και χθες με την απάντηση προς Κουρουμπλή, θα αντιδρά ακαριαία σε κάθε φτυαριά λάσπης που η κυβέρνηση θα επιχειρεί να ρίξει προς το μέρος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...