Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στο 3ο κόμμα παρά στο 1ο!

Ανάβει τις μηχανές η ΝΔ για να αυξήσει τις πιέσεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ με την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα. Θεωρεί ότι βρίσκεται σε αποδρομή λόγω της κοινωνικής δυσαρέσκειας που θα διευρυνθεί μετά την υπογραφή που ετοιμάζεται να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας στο 4ο μνημόνιο, με τη μείωση στο αφορολόγητο κάτω από τα 6.000 ευρώ και τις νέες περικοπές των συντάξεων.

“Οποιο success story και να παρουσιάζει κανείς πια δεν τον πιστεύει” τονίζει υψηλόβαθμη πηγή της Πειραιώς. “Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους” συνεχίζει. “Έταζε 12 δις ευρώ σε κοινωνικές παροχές και έφερε 12,6 δις σε μέτρα. Τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια.”

Η ΝΔ θεωρεί ότι και να κλείσει η αξιολόγηση η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα σχέδιο για να δώσει μία ώθηση στην οικονομία. Μπορεί να κερδίζει τώρα λίγο χρόνο αλλά της χρεώνει στρατηγικό αδιέξοδο γιατί “καλείται να διαχειριστεί δύσκολα ζητήματα και να λάβει σημαντικές αποφάσεις την ώρα που φαίνεται να έχει απωλέσει πλήρως την εμπιστοσύνη των πολιτών”.

Το χαρτί «των παιδιών που προσπαθούν» έχει πλέον καεί καθώς αυτό που κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις είναι η αίσθηση αποτυχίας όπως επισημαίνει η ΝΔ.

“Παρά τις ασκήσεις θάρρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι ότι η απόσταση που τον χωρίζει από το τρίτο κόμμα είναι πολύ μικρότερη από αυτή με τη ΝΔ” τονίζουν κομματικές πηγές. Βρίσκεται, δηλαδή, πιο κοντά στη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά που ανταγωνίζονται για την τρίτη θέση. “Ο ίδιος ο Α.Τσίπρας είχε πει όταν ήταν στην αντιπολίτευση για τη ΝΔ που ήταν κυβέρνηση και την έδειχναν οι δημοσκοπήσεις να χάνει, ότι «με 15% θα διαχειριστεί το μέλλον της χώρας;» τονίζουν.”Πρέπει να φύγει.Και να μη θέλει, θα αναγκαστεί να το κάνει” .

Αναφέρονται και στο βαθμό ικανοποίησης από το έργο της Κυβέρνησης που στην τελευταία έρευνα του ΠΑ.ΜΑΚ φτάνει μόλις το 3,5%! “Η διαπραγματευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται καιροσκοπική” τονίζει γαλάζιος αναλυτής. “Είναι ενδεικτικό ότι το 73% θεωρεί ότι τον ενδιαφέρει μόνο το πώς θα μείνει στην εξουσία”. Ο Αλέξης Τσίπρας υστερεί έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο ως προς τη δημοτικότητα όσο και ως προς την ικανότητα χειρισμού θεμάτων υψηλής σημασίας (οικονομία, επενδύσεις, κλπ.). Το κτίσιμο του προφίλ του δυνάμει πρωθυπουργού είναι το στοίχημα του προέδρου της ΝΔ σε μια κούρσα ταχύτητας που μετατρέπεται σε μαραθώνιο καθώς φαίνεται οι εκλογές να πηγαίνουν για το 2018.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ