Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένας καλός γνώστης της Ελλάδας περνά το κατώφλι του Μητσοτάκη

Το κατώφλι του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη θα περάσει σήμερα το απόγευμα στις 17:30 υφυπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας. Μίχαελ Λίνχαρτ.

Ο κ. Λίνχαρτ είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά με βάση τα ελληνικά δεδομένα, λογίζεται ως υφυπουργός. Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Λίνχαρτ, ένας πολύπειρος διπλωμάτης καριέρας, άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, μιας και θήτευσε στην Αθήνα ως πρέσβης της Αυστρίας από το 2007 ως το 2012 και διατηρεί ακόμα πολύ καλή εποπτεία επί των ελληνικών θεμάτων.
Παράλληλα, η σύζυγός του εργαζόταν εκείνη την περίοδο ως καθηγήτρια Μαθηματικών στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Ο κ. Λίνχαρτ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν στον στενό κύκλο του πρώην Αυστριακού καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σουσελ, επέστρεψε στην Αυστρία και στο υπουργείο Εξωτερικών μετά το 2012, ενώ από το τέλος του 2013 υπηρετεί ως υφυπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, όντας επί της ουσίας ο πρώτος τη τάξει μόνιμος αξιωματούχος του αυστριακού υπουργείο Εξωτερικών.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...