Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έτοιμη η Ν.Δ. για μεταρρυθμίσεις στην υγεία!

«Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια με την δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τις καταστροφικές της συνέπειες, τις βιώνει με μεγάλη σφοδρότητα ο τομέας της υγείας. Διάλυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας, διοικήσεις νοσοκομείων σε ρόλο παρατηρητή, απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών, απίθανες μεγαλοστομίες εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό στον πολύπαθο πλέον τομέα που έχει πλέον έντονα τριτοκοσμικά στοιχεία. Δυστυχώς σ’ αυτά τα δύο χρόνια η δύσκολη κατάσταση της δημόσιας υγείας, έγινε τραγική…

Τελευταίο παράδειγμα αμετροέπειας και λαϊκισμού αποτέλεσε η τοποθέτηση του κ.Πολάκη στη Βουλή , ο οποίος απαντώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σε κριτική μου ότι παραθέτει ανύπαρκτες προσλήψεις στο χώρο της υγείας, απάντησε κάνοντας λόγο για 4000 προσλήψεις από το 2015 μέχρι σήμερα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο κ. Πολάκης να παραθέσει σειρά αριθμών που αν κάποιος τους προσθέσει, το άθροισμα όχι μόνο δεν κάνει 4000 αλλά μόλις φτάνει τις 1760 προσλήψεις χωρίς μέσα σ’ αυτές να υπάρχει ούτε ένας γιατρός! Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να ξανασκεφτεί τα θρανία της πρώτης δημοτικού για τα σχετικά μαθήματα πρόσθεσης . Ο κατήφορος της δήθεν αριστερής κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα “βλέπει” όλα καλά, η κατρακύλα συνεχίζεται . Από την μία δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά στη θλιβερή λίστα της αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από την άλλη εξαντλούνται τα αποθέματα σε οξυγόνο σε κεντρικά νοσοκομεία , προκαλώντας συναγερμό, ενώ εικόνες με ράντζα και ηλικιωμένους ανθρώπους στους διαδρόμους μας διασύρουν διεθνώς .

Είναι απορίας άξιον, σε ποιό κόσμο ζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας , με τί ασχολείται και σε ποιά προβλήματα δίνει λύσεις. Εκτός και αν η αρμοδιότητα τους εξαντλείται, στο να υβρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο. Απαιτούμε από τους αρμόδιους υπουργούς να δίνουν λύσεις και όχι να κάνουν ασκήσεις αριστεροσύνης. Οι Έλληνες αξίζουν πολλά περισσότερα.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ στους πολίτες είναι ένα : H ανοχή της σε αυτή την επικίνδυνη ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τελειώσει. Οι πολίτες απαιτούν ξεκάθαρες προτάσεις, ειλικρινείς προσεγγίσεις και πάνω από όλα ΑΛΗΘΕΙΕΣ, που μόνο η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να δώσει. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει μέσα στο επόμενο διάστημα το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την υγεία. Ένα σχέδιο που βασίζεται σε πέντε άξονες : Tην μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία αποτελεί και τoν κορμό του προγράμματος, το νέο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων, την ειδική πολιτική για τους χρονίως πάσχοντες και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της υγείας και τη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας.

Η ΝΔ δεν υπόσχεται θαύματα από την μία ημέρα στην άλλη. Δεσμευόμαστε όμως για ανατροπές στον τρόπο Οργάνωσης και λειτουργίας του ευαίσθητου αυτού τομέα. Η Ελλάδα χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει από την κρίση και η ΝΔ μακριά από ιδεοληψίες και λαϊκίστικες συμπεριφορές, επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της υγείας . Προκρίνουμε για παράδειγμα την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια υγεία με την αξιοποίηση των δημόσιων δομών των Κ.Υ. και των Μ.Υ. που ήδη υπάρχουν και τη σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα ώστε να καλυφθεί όλη η επικράτεια με προσωπικό και υποδομές, με στόχο και την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών μονάδων, ιδίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Με μεγάλες πρωτοβουλίες θα εξασφαλίσουμε τον γιατρό της οικογένειας, καλύπτοντας έτσι την ανάγκη του κάθε Έλληνα για ένα σοβαρό δημόσιο σύστημα υγείας με καθολική κάλυψη και αξιοπρέπεια για όλους!»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.

Τομεάρχης Υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 27/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 27/4/2024 Οι ιδέες τις στιγμές μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε τις προκλήσεις της ημέρας. Η Σελήνη σήμερα από τον Τοξότη, σχηματίζει...