Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-0

Εμφάνιση Πρωταθλητή και ισχυρά θεμέλια τίτλου! Με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θριάμβευσε (3-0) στο μεγάλο ντέρμπι και άφησε στο -7 τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό. Χαμένο πέναλτι (που δεν ήταν) από τον Λεντέσμα. Τραυματίες έφυγαν Καπίνο, Ζέκα, Λέτο.

Ήταν από τα λίγα ντέρμπι των τελευταίων ετών που δεν άφησε περιθώρια για πολλή κουβέντα. Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, ο Παναθηναϊκός άφαντος και το 3-0 από το πρώτο ημίχρονο δεν αφήνει την παραμικρή αμφισβήτηση για το δίκαιο της εξέλιξης.

Κι αν ο Λέτο ξόδεψε το τετ α τετ του 20′, καθυστερώντας έως ότου τον προλάβει με εξαιρετική προβολή ο Μποτία, η ομάδα του Στραματσόνι ήταν αδύνατο ν’ ανταπεξέλθει στην ορμή των “ερυθρόλευκων”. Οι οποίοι με τον Ισπανό στόπερ να σκοράρει (με άπιαστη κεφαλιά) στην επόμενη φάση του ντέρμπι, κερδίζοντας δεύτερη μάχη από τον Αργεντινό, συνέθλιψαν μια ήδη σμπαραλιασμένη άμυνα.

Ο άξονας των “πρασίνων”, με ανέτοιμους τους Λεντέσμα-Ζέκα, ήταν ανύπαρκτος και οι Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης άλλοτε με δύναμη και άλλοτε με τεχνική-ποιότητα ξεδιπλώνονταν υπέροχα στο χορτάρι. Όπως στη φάση του 2-0 που τέλειωσε ο Ελιουνούσι με ψύχραιμο πλασέ στο 26′. Ο Στιλ άργησε να βγει όπως όμως άργησε να προλάβει τη φάση και κάθε άλλος “πράσινος”.

Οι φιλοξενούμενοι αντιδρούσαν πάντα σε λάθος χρόνο και το 3-0 του 44′ από τον Μπράουν Ιντέγε ήρθε μετά το κάκιστο άλμα του Κουτρουμπή.

Ο Ολυμπιακός “κάθισε” πάνω σε αυτό το πλεονέκτημα και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός. Ούτε με πέναλτι μπόρεσαν να σκοράρουν οι “πράσινοι”. Ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ, αφού ο Μποτία βρήκε πρώτα την μπάλα και μετά τον Βιγιαφάνιες. Πάντως ο Λεντέσμα στο 61′ πέταξε άουτ την μπάλα. Ήταν η στιγμή που μηδενίστηκαν οι λιγοστές πιθανότητες του Παναθηναϊκού.

Οι Πειραιώτες έκαναν όλα όσα έπρεπε να κάνουν για να εξασφαλιστούν χωρίς να θυσιάσουν καν δυνάμεις. Ήλεγξαν το ρυθμό, κράτησαν μπάλα, έκλεισαν τις διόδους και ο μοναδικός που έγινε μπελάς ήταν ο Βιγιαφάνιες. Ένας όμως δεν κερδίζει 11 καλύτερους. Διότι με αμυντική συνοχή, αποφυγή λαθών, σωστές αντιδράσεις, αλλλοκαλύψεις και πάνω απ’ όλα αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε στο ελάχιστο.

Θα μπορούσαν μάλιστα να σκοράρουν στη διπλή ευκαιρία Ελιουνούσι (δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα) – Φιγκέιρας (έβγαλε ο Στιλ). Το 3-0 πάντως τους αρκούσε για την 29η νίκη-ρεκόρ στο Καραϊσκάκη και το αποφασιστικό βήμα τίτλου.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Καπίνο (65′ Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71′ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (91′ Καρντόσο)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Γουακάσο, Λεντέσμα, Ζέκα (56′ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Εμποκού (46′ Χουλτ), Λέτο (74′ Ρινάλντι)

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ