Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γαλάζια αποδόμηση Παππά με στόχο τον Τσίπρα

Ευθεία επίθεση στον, απομακρυσμένο από το Μαξίμου αλλά κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με προφανή στόχο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το σήριαλ με το ταξίδι του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης, το 2013, στη Βενεζουέλα μαζί με το δικηγόροΑρτ. Αρτεμίου καλά κρατεί και η Πειραιώς εμφανίζεται αποφασισμένη να επιμείνει στην ανάγκη εξηγήσεων για όσα πραγματικά ειπώθηκαν με τους αξιωματούχους της χώρας, την οποία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε χαρακτηρίσει ως «ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή που γαλάζια στελέχη επαναφέρουν τις συγκρίσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Podemos (σ.σ. Το ισπανικό κόμμα είχε κατηγορηθεί για απευθείας χρηματοδότηση από το καθεστώς Τσάβες – Μαδούρο), ηΝ.Δ. θέλει να διασκεδάσει την εικόνα που δημιουργείται ότι, δήθεν, ο κ. Παππάς βγαίνει αποδυναμωμένος από τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Τουναντίον, η Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι, αντί να το αποπέμψει, ο Πρωθυπουργός επιβράβευσε τον κ. Παππά, δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ψευδαισθήσεις ότι επίκειται απομάκρυνση του κ. Παππά από την κυβέρνηση. Απλοί κανόνες πολιτικής λογικής επιβάλλουν στους Πρωθυπουργούς να κρατάνε στο πλευρό τους κορυφαία στελέχη, ειδικά όταν τα τελευταία βρίσκονται στο στόχαστρο. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτέλεσε ο Νίκος Φίλης, που απομακρύνθηκε προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την ελλαδική Εκκλησία, ωστόσο στην Πειραιώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί στην περίπτωση Παππά.

Συνεπώς, κατά το σχεδιασμό τους, θα επιμένουν στην τακτική αποδόμησης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, έχοντας ως τελικό στόχο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Άλλωστε, αξίωμα στην πολιτική – έστω κι αν το μνημόνιο έχει αλλάξει δραματικά τις συνθήκες – είναι ότι το «ξήλωμα» ενός αρχηγού, ξεκινάει από το περιβάλλον του.

Δεν είναι τυχαίο το απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Πειραιώς: «Σε μια κανονική Κυβέρνηση ο κ. Παππάς θα είχε ήδη παραιτηθεί. Στην Κυβέρνηση, όμως, της “πρώτης φορά αλά Βενεζουέλα Αριστεράς”, ο κ. Τσίπρας αντί να πράξει το αυτονόητο, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον Υπουργό του δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες.

Προφανώς, γιατί Τσίπρας – Παππάς είναι ένα και το αυτό. Μαζί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν στους Έλληνες για τους τυχοδιωκτισμούς τους».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα στη Μυτιλήνη

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ακολούθως στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι» Τις πρωινές ώρες χθες (25/4), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο...