Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος. Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τη νέα Τροπολογία Παππά για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο νόμος για τα κανάλια θα είναι ο «πολιτικός τάφος της κυβέρνησης και ότι, όταν θα ανέβουν οι καινούργιοι στην κορυφή του δέντρου, θα φανούν τα οπίσθιά τους, και ότι τα οπίσθια της κυβέρνησης φάνηκαν, πριν καν ανέβουν στο δέντρο».

«Πήγατε να οργανώσετε προνομιακή σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα, για να ελέγξετε την ενημέρωση… Ευτελίσατε θεσμούς και ανθρώπους», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «εκβιάσατε δικαστές. Παραβιάσατε προσωπικά δεδομένα και νομίσατε ότι θα επηρεάσετε τη βούληση του ΣτΕ».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «χυδαιότητα» την επίκληση, από κυβερνητικά στελέχη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι θα χαθούν 85 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη δώσει οι νέοι καναλάρχες. «Τα λένε αυτά μέλη μιας κυβέρνησης, που κόστισε στον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία 100 δισεκατομμύρια» είπε χαρακτηριστικά.

Αφού υπενθύμισε πως είχε προειδοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ότι οι άδειες, βάσει των οποίων λειτουργούν τα ιδιωτικά κανάλια, δόθηκαν το 1989 επί κυβερνήσεων, στις οποίες στελέχη του τότε ενιαίου Συνασπισμού κατείχαν κορυφαίες θέσεις, ο κ. Βενιζέλος κατέληξε, λέγοντας: «Η υποψηφιότητα Πολύδωρα ως κίνηση εισοδισμού στη ΝΔ, πού σκόπευε; Τι καταφέρνετε με τη συνεχή αλλαγή προσώπων ως μελών του ΕΣΡ; Είναι ευτελισμός προσώπων. Δεν υπάρχει σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ούτε ανάμεσά σας. Αν θέλει η κυβέρνηση συναίνεση, να καταργηθεί η επίμαχη διάταξη, να επιστρέψουν άμεσα στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες και μετά είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ένα ΕΣΡ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Συντάγματος και του ελληνικού λαού».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top