Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δαριώτης: «Τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούνται κανονικά»

Εξυπηρετούμενο χαρακτήρισε το σύνολο του δανεισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 27 εκατ. ευρώ ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαριώτης κατά την τοποθέτησή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Όπως είπε, από το ποσό αυτό έχει ήδη αποπληρωθεί το 71% με αποτέλεσμα το υπόλοιπο οφειλών να έχει περιοριστεί σήμερα στα 7,9 εκατ. ευρώ, όπως διαβάζουμε στο newpost.gr.

Μάλιστα χαρακτήρισε νόμιμο και ηθικό το δανεισμό του κόμματος, απαντώντας σε ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2014 παραχωρώντας τη κρατική χρηματοδότηση των ετών 2015-2018. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη εκείνη τη περίοδο είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε την εκχώρηση χρηματοδότησης για περίοδο πέραν του ενός έτους.

Ο κ. Δαριώτης, σημείωσε ακόμα πως το κόμμα του έχει πληρώσει όλους τους τόκους ως και το 2016. Σε ό,τι αφορά το ακίνητο της Κουμουνδούρου για το οποίο η αντιπολίτευση κατήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, ο κ. Δαριώτης εξήγησε πως το κτήριο- που είχε αγοραστεί επί ΕΑΡ από την ΙΖΟΛΑ- μεταβιβάστηκε στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας τον ίδιο αριθμό ΑΦΜ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα στη Μυτιλήνη

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ακολούθως στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι» Τις πρωινές ώρες χθες (25/4), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο...