Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2

Ιράν. Μία χώρα 78 (και βάλε) εκατομμυρίων κατοίκων. Τεράστια σ’ έκταση με πρωτεύουσα την Τεχεράνη. Κατά καιρούς στην αρχαιότητα οι Πέρσες (νυν Ιρανοί) δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με τους Ελληνες. Μία ο Ξέρξης, μία ο Δαρείος πάντα είχαμε τις κόντρες μας. Προς τι οι γεωγραφικές και οι ιστορικές αναφορές σ’ ένα ματς όπως αυτό του Ηρακλή με τον Πανιώνιο;

Καρίμ Ανσαριφάρντ και Μασούντ Σοτζέι είναι οι λόγοι. Οι δύο Ιρανοί των «κυανέρυθρων» έχουν αναγκάσει τους φίλους του Πανιωνίου να ψάξουν για νέους… Θεούς και η Πλατεία φέτος έχει… τρομοκρατικές τάσεις. Μπορεί κόντρα στην Βέροια να μην βγήκε το ματς αλλά μετά από τέσσερα παιχνίδια η ομάδα του Μιλόγεβιτς έχει 9 πόντους με δύο διπλά (Ξάνθη και Ηρακλή).

Και στην Θεσσαλονίκη το διπλό είχε συγκεκριμένους ήρωες. Μπορεί ν’ αδικούμε τους Ρισβάνη (εκπληκτικό τάκλιν σε Λεοζίνιο για να σώσει το 1-1) και Γιαννιώτη (μυθική επέμβαση στο 92′ σε σουτ του Περόνε) αλλά οι δύο Ιρανοί πέτυχαν τα δύο γκολ και χάρισαν άλλους τρεις βαθμούς στον Πανιώνιο. Οσο για τον Ηρακλή; Η εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερη και ίσως να του άξιζε ο βαθμός αλλά…

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΑΣΟΥΝΤ
Και οι δύο προπονητές ξεκίνησαν μ’ εκπλήξεις στην 11αδα. Για την ακρίβεια με πειράματα στα σχήματά τους. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έβαλε τον Κούρο κεντρικό αμυντικό και ο Μιλόγεβιτς τον Γκιοάτα δεξί μπακ. Οι δύο παίκτες έπαιξαν σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που του έχουμε συνηθίσει και τα τρικ μάλλον βγήκαν.

Το ματς είχε ρυθμό, είχε λίγες φάσεις αλλά ο Πανιώνιος κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Μασούντ. Ο Ιρανός μπορεί να έχασε το άχαστο στο 7′ όταν βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, αλλά στο 34′ απάντησε μ’ ένα ωραίο γκολ στην κίνηση. Ο Ανσαριφάρντ του «έσπασε» την μπάλα με το κεφάλι και μ’ ένα μονοκόμματο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Χουάντερσον.

ΠΙΕΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ
Ο «Γηραιός» με τις αλλαγές του Παπαδόπουλου (Λάμπρου και Καραγκούνης) μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε περισσότερο την περιοχή του Πανιωνίου αλλά ταυτόχρονα έδινε και μέτρα στους φιλοξενούμενους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 78′ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ.

Από την γραμμή της μεσαίας γραμμής έκανε την προσποίηση στον Ρούσσο, αφήνοντας την μπάλα να περάσει και σ’ έναν… διαγωνισμό ταχύτητας έχοντας ταυτόχρονα την μπάλα στα πόδια, πάτησε περιοχή και νίκησε τον Χουάντερσον μ’ ένα υπέροχο πλασέ στο 78′.

Εχοντας διαφορά δύο τερμάτων και με το παιχνίδι στο 80′ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Κι όμως. Ο Ηρακλής δεν παράτησε το ματς.

1-2 ΜΕ ΛΕΟΖΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
Ο Ηρακλής ξαναμπήκε στο ματς στο 85′ με τον Λεοζίνιο. Μάλλον για να είμαστε δίκαιοι με τον Λάμπρου. Ο νεαρός του Ηρακλή άδειασε τρεις παίκτες έβγαλε μια υπέροχη σέντρα στον Βραζιλιάνο κι αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Με πέντε λεπτά καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και στο 92′ είδαν τον Γιαννιώτη να κάνει την επέμβαση της αγωνιστικής σε μια φωτοβολίδα του Περόνε!

Τα επόμενα τρία λεπτά ουσιαστικά δεν παίχτηκαν ποτέ με τον Μπεν ν’ αποβάλλεται απευθείας,τον Λουκίνα με δεύτερη κίτρινη και κάπως έτσι ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη.

MVP: Καρίμ Ανσαριφαρντ και Μασούντ. Αμφότεροι έκαναν σπουδαίο ματς και έβαλαν και τα δύο γκολ που έκριναν το παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μοντέιρο. Ο Πορτογάλος δεν έχει βοηθήσει καθόλου τον Ηρακλή. ΟΚ, προέρχεται από τραυματισμό αλλά ο Ηρακλής ήταν άλλη ομάδα με τον Λάμπρου κι άλλη με τον Μοντέιρο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ρισβάνης και Γιαννιώτης. Το τάκλιν του πρώτου στο 0-1 και η επέμβαση του τελευταίου στο 92′ είναι για highlight.

Η ΓΚΑΦΑ: Αυτό που έκανε ο Μπεν στις καθυστερήσεις. Εχασε την ψυχραιμία του αποβλήθηκε και θα χάσει το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστός στα περισσότερα σφυρίγματα ο Νεοφωτιάδης. Φόρτωσε με κάρτες και τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο αλλά είχε δίκιο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανιώνιος συνεχίζει την καλή του πορεία. Εάν δεν είχε και την κακή παρένθεση με την Βέροια θα μιλάγαμε ακόμα πιο κολακευτικά για τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης. Εννιά πόντους για τον Πανιώνιο. Οσο για τον Ηρακλή; Δεν του έφτανε η καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και μένει στους δύο βαθμούς μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Οι συνθέσεις
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Ρούσσος, Σαραμάντας, Πασάς, Κούρος, Λεοζίνιο, Κυριακίδης, Αγγελόπουλος (46′ Καραγκούνης), Περόνε, Μοντέιρο (46΄Λάμπρου), Ιντζόγλου (75′ Λουκίνας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88′ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (81′ Ενγκόνγκ), Μασούντ, Γκιοάτα, Μασούρας (70′ Μπεν)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...