Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΞΑΝΘΗ 0-1

Η Ξάνθη κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Πλατανιά εκτός έδρας με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιουνές και παρέμεινε αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι. Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Χανιώτες που δεν βρήκαν γκολ χωρίς τον Μανούσο στη σύνθεση τους.

Την πρώτη της νίκη στα Χανιά πανηγύρισε η Ξάνθη που επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά σε ένα πολύ κακό παιχνίδι και διατηρήθηκε για τέταρτο σερί παιχνίδι αήττητη ανεβαίνοντας στον βαθμολογικό πίνακα και κάνοντας το δυο στα δυο στις νίκες.

Ο Γιώργος Παράσχος ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του τον Μανούσο για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-3-3 με τον Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, τον Αποστολόπουλο δεξιά και τον Σκαρντοβέλι αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπανανά, Καρυπίδης. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής έπαιξε μπροστά από τα δυο στόπερ ο Γκνιάτιτς έχοντας στα δεξιά του τον Στανισάβλιεβιτς και αριστερά του τον Μουνάφο. Ενώ στην τριάδα της επίθεση στα δεξιά ήταν ο Μενδρινός, αριστερά ο Τσουράκης και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε και αυτός την Ξάνθη με 4-3-3 με τον Νιέτο να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα αντί του τραυματία Σουλτάνι ενώ βασικός έπαιξε και ο Γουάλας. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος είχε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά αγωνίστηκε ο Μπαξεβανίδης και αριστερά ο Γουάλας και οι δυο στόπερ ήταν οι Λισγάρας, Καρυπίδης. Μπρστά από τα στόπερ έπαιξε ο Βασιλακάκης έχοντας δίπλα του τον Καμαρά και τον Ντε Λούκας. Οι τρεις στην επίθεση ήταν ο Χαμζά στην κορυφή έχοντας δίπλα του τους Νιέτο, Λουσέρο.
Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ξάνθη

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες και ένα γκολ το οποίο βρήκε μετά την εκτέλεση ενός στημένου η Ξάνθη στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη και το τρίποντο στους Ακρίτες.

Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ κακή και στα δυο ημίχρονα με τον Πλατανιά να είναι η ομάδα που είχε την κατοχή σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης σε επίπεδα 75-25% στο μεγαλύτερο διάστημα του και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις κόντρες και τα στημένα, κάτι που κατάφεραν στο απόλυτο.

Γήπεδο: “Δημ. Γήπεδο Περιβολίων”

Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Καβάλας)

Βοηθοί: Γεωργαράκος Νικόλαος, Κωνστάντιος Κωνσταντίνος

4ος: Βοσκάκης Μιχάλη

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (70′ Ντιλαβέρ), Στανισάβλιεβιτς (46′ Γουνδουλάκης), Γνιάτιτς, Μενδρινός, Τσουράκης (80′ Ντίνας), Μουνάφο, Γιακουμάκης.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Καμαρά, Νιέτο (77′ Τριάδης), Ντε Λούκας, Χαμζά Γιουνές (83′ Ράνος), Βασιλακάκης (69′ Λάζιτς).

Γκολ: 19′ Χαμζά

Κίτρινες: 40΄Γκνιάτιτς/48′ Μπαξεβανίδης, 76′ Λάζιτς, 90+ Ζίβκοβιτς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ