«Η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένει», αναφέρει το Bloomberg, αναφερόμενο στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, «οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες με την προσφυγική κρίση στην ημερήσια διάταξη. Ορισμένοι εξ αυτών ενδέχεται να επαναλάβουν τον ισχυρισμό ότι οι οικονομίες τους δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις».«Η Ελλάδα οφείλει να μην είναι μία από αυτές τις χώρες», τονίζει το Bloomberg και προσθέτει:


Μετά από όλα όσα έχει περάσει τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα, η άφιξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων μέσω του Αιγαίου μπορεί στην πραγματικότητα να δίνει στη χώρα ένα ήπιο, βραχυπρόθεσμο κίνητρο. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για την παροχή υποστήριξης σε μετανάστες και αιτούντες άσυλο, σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε δραστικές περικοπές δαπανών.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα σημειώνεται πως οι ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να αντέξει το βάρος των προσφύγων είναι πιθανό να αποδειχθούν υπερεκτιμημένες. Στον βαθμό που η ΕΕ και τα ταμεία άλλων διεθνών οργανισμών διασφαλίζουν την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας των προσφύγων, το πρόσθετο κόστος της παροχής δημόσιας μπορεί να καλυφθεί και στην πραγματικότητα, το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα δώσει μία μικρή ώθηση στην ελληνική οικονομία.

«Αν αυτό είναι μία ευπρόσδεκτη είδηση σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει τα οικονομικά της εντός τροχιάς και τους πιστωτές της ικανοποιημένους, υπάρχει ακόμη κάτι: Οι ανησυχίες για την προσφυγική κρίση και τον αντίκτυπο αυτής στον τουρισμό έχουν αποδειχθεί υπερβολικές. Τα έσοδα του 2016 από τον τουρισμό υπολογίζεται πως θα κινηθούν εντός του στόχου», καταλήγει το δημοσίευμα.

newpost.gr
2
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top