Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δημοκρατική Ευθύνη: “Μας ενδιαφέρει η Ρώμη και όχι οι Συγκλητικοί”

Διαψεύδει κάθε φημολογία η Δημοκρατική Ευθύνη περί συνομιλιών στελεχών της με άλλα κόμματα ενώ διευκρινίζει ότι είναι κόμμα συλλογικό με ιδρυτές τα 1800 μέλη της χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ή αρχηγό.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει :
“Η Δημοκρατική Ευθύνη αποσαφηνίζει ότι αποτελεί θεμελιακή αρχή από τη συγκρότησή της η μη συμμετοχή σε “διαλόγους”, συνεργασίες ή προσχωρήσεις σε άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και πολύ περισσότερο σε σχηματισμούς της Δεξιάς ή της Αριστεράς.

Μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η ποιοτική ενοποίηση των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης με ανθρώπους της εποχής και όχι η μηχανιστική σύμπλευση με μηχανισμούς και στελέχη άλλων εποχών. Ιδρυτές της είναι οι 1800 και πλέον πολίτες που υπέγραψαν την ιδρυτική της διακήρυξη και το καταστατικό της και γι’ αυτό είναι κόμμα συλλογικό, δεν είχε ποτέ κάποιον συγκεκριμένο ιδρυτή, ιδιοκτήτη ή αρχηγό.

Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση ή φημολογία περί συνομιλιών στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης με άλλα κόμματα ή κινήσεις δεν μας αφορούν. Και όσοι ενδεχομένως το επιχειρούν αντιπροσωπεύουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Μας ενδιαφέρει η Ρώμη και όχι οι Συγκλητικοί”

Την ανακοίνωση του κόμματος υπογράφουν οι:

Το προσωρινό Εκτελεστικό Συμβούλιο (ομόφωνα)
Η Τριμελής Συντονιστική

Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος, LLM
Παναγιώτης Τσίρης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Γιώργος Χατζηθεοφάνους, ταξίαρχος ε.α., ΣΣΕ, ΣΕΘΑ, ΝΟΕ/ΑΠΘ, PMP/PMI

Τα μέλη

Σπύρος Ζαφείρης, επιχειρηματίας διεθνών logistics

Βασίλης Σαββίδης, νομικός, διεθνολόγος σε θέματα διεθνούς αφοπλισμού

Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, καθηγητής οικονομικών Πανεπιστημίου Πειραιώς

Γιάννης Μητλιάγκας, σύμβουλος επιχιρήσεων

Ανδρέας Τζουραμάνης, ΜΒΑ, επιχειρηματίας στο χώρο της υγείας

Πέτρος Στάγκος, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ, Μέλος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων Συμβούλιο της Ευρώπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...