Την πρόθεση για κοινή κάθοδο στις εκλογές με την «Πλεύση Ελευθερίας» και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μεταλλάχθηκε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η ΛΑΕ επιδιώκει τη συνεργασία και την κοινή εκλογική κάθοδο με την "Πλεύση Ελευθερίας" της Ζωής Κωνσταντοπούλου», με σκοπό «να διαμορφωθεί ένα δυνατό αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα εκφραστεί και στις εκλογές».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ΛΑΕ είπε πως του λείπει ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί ήμουν από τα ιδρυτικά του μέλη, ίσως πιο ιδρυτικό από τα ιδρυτικά».

«Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το παρελθόν, μεταλλάχθηκε και πρόδωσε τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και τις ριζοσπαστικές του θέσεις», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:


Λάθη γίνονται, αλλά εδώ δεν πρόκειται περί λάθους. Ο Τσίπρας και η ομάδα του δεν έκαναν λάθος, εδώ έχουμε μια κανονική προδοσία, μια μετάλλαξη άνευ προηγουμένου και πρωτοφανή στα παγκόσμια δεδομένα. Όταν στην πολιτική δεν μπορείς να υπηρετήσεις τις δεσμεύσεις σου και το πρόγραμμά σου πας σπίτι σου, δεν κάνεις αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

«Η διαπάλη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του νέου μνημονίου ήταν αν θα υπάρξει ή αν θα ακολουθήσουμε άλλη πορεία, εναλλακτική και αντίθετη με αυτό που ήθελαν οι δανειστές», είπε σε άλλο σημείο και συνέχισε:


Φτάσαμε στο σημείο μηδέν με το δημοψήφισμα. Όταν οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο, ήρθε ο Τσίπρας και είπε να πάμε σε δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας το ΟΧΙ, το οποίο θριάμβευσε με τρομακτικό ποσοστό. Περιμέναμε να υλοποιηθεί το ΟΧΙ, αλλά δύο μέρες μετά, ο Τσίπρας έκανε μια απίστευτη κωλοτούμπα και έγραψε τη λαϊκή βούληση στα παλιά του τα παπούτσια και πήγε σε κάτι ακόμα χειρότερο από αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Τότε ήρθαν τα μνημονιακά συνεταιράκια και έδωσαν στην κυβέρνηση το φιλί της ζωής και έτσι δεν έπεσε.

newpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top