Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λεβέντης: Δεν τιμά έναν πρωθυπουργό το γλείψιμο προς τους δικαστές

«Το κλίμα οξύνεται όχι για κάποιο αποτέλεσμα αλλά για να διχαστούμε περισσότερο. Δεν ξέρω τι θέλαμε τη σημερινή συζήτηση την οποία προκάλεσε η ΝΔ, για να πατάξει τη διαπλοκή. Ένα κόμμα που χρωστάει χρήματα, όπως χρωστάνε κι άλλα κόμματα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ο Β. Λεβέντης επεσήμανε ότι η «διαπλοκή είναι η τάση των πλουσίων να έχουν τη Βουλή και τους βουλευτές υποχείρια τους και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ».

Στη συνέχεια ο Β. Λεβέντης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ καμία εταιρεία δημοσκοπήσης δεν μετρά ποιοι θέλουν οικουμενική κυβέρνηση:

«Άρα ο κ. Μητσοτάκης έφερε την απόρριψη της συναίνεσης και ανάγκασε και τον Τσίπρα να κάνει το ίδιο. Και έτσι πήγε χαμένη η προσπάθεια της απλής αναλογικής που εγώ την αντιλαμβάνομαι ως μία προσπάθεια συναίνεσης. Βλέπω ότι ένας οξύς Μητσοτάκης αναγκάζει και τον Τσίπρα σαν σαλιγκάρι να μπαίνει στο καβούκι του και να γίνεται εξίσου οξύς».

Μιλώντας για το θέμα των θρησκευτικών, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό: «Κύριε Πρωθυπουργέ σας παρακαλώ να κάνετε τον υπουργό σας πίσω και να παύσει, ή να τον παύσετε αν δεν μπορεί».

Ο Β. Λεβέντης σχολίασε την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δικαστές στο Μαξίμου: «Αυτό με τους μισθούς τους είναι σαν γλείψιμο προς τους Δικαστές, αυτό δεν τιμά έναν Πρωθυπουργό».

Για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε «να μην κλείσετε κανέναν σταθμό αλλά να μπουν κανόνες. Να χάνει τη άδεια μη τηρώντας τους κανόνες της πολιτείας».

Τέλος, ο Β. Λεβέντης έκανε λόγο για τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός του, τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος πήγε στη ΝΔ και απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη είπε:

«Τέτοιου είδους μεταγραφές που δεν είναι πολύ καθαρές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ: Ο Μάρκος συγκρούεται άσχημα με την Δωροθέα

Ραγδαίες εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο του β κύκλου της σειράς Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA. Μια παρεξήγηση θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στην Σύρμω και...