Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελλάδα, η πιο διεφθαρμένη χώρα μετά το Μεξικό!

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Το ετήσιο κόστος για τους πολίτες ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του ΟΟΣΑ μετά το Μεξικό.

Απανωτές ήταν οι γροθιές στο στομάχι κατά τη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο “Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς – Πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας από τον ΟΟΣΑ” που έγινε με αφορμή της έναρξης της συνεργασίας της χώρας μας με τον διεθνή οργανισμό με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Οπως ανέφερε ο Daniele Dotto, συντονιστής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, το ετήσιο κόστος της διαφθοράς ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ Γκαμπριέλα Ράμος μας σόκαρε λέγοντας ότι “σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ, το 2015 η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χώρα με την υψηλότερη αντίληψη της διαφθοράς στον ΟΟΣΑ, μετά από τη δική μου χώρα, το Μεξικό. Η διαφθορά αποτελεί τροχοπέδη για την ελληνική οικονομία και για την ικανότητα της κυβέρνησης να βελτιώσει την κοινωνική ευημερία”.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 Η επιχείρηση απόσπασης του Δημητρού από το ψυχιατρείο δημιουργεί ένταση ανάμεσα στον Διονύση και την...