Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δύο Έλληνες στο Top-10 των πιο αδικημένων ποδοσφαιριστών της ιστορίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «footballstopten.com» οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές , παρά την αξία τους, δεν αγωνίστηκαν στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.
Η λίστα αυτή έχει και ελληνικό… χρώμα, αφού στο νούμερο 9 συναντάμε τον Άγγελο Χαριστέα, ενώ στην κορυφή τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Επίσης, η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει και άλλα γνωστά ονόματα, όπως ο Πελέ, ο Άλαν Σίρερ κ.α Δείτε τι γράφει το βρετανικό blog για τους δύο παλαίμαχους Έλληνες ποδοσοφαιριστές:

Για τον Β. Χατζηπαναγή:

«Ο Βασίλης Χατζηπαναγής ήταν το θύμα του πολιτικού κλίματος την εποχή που έκανε καριέρα. Γεννημένος από Έλληνες γονείς στο Ουζμπεκιστάν, ο Χατζηπαναγής αποκτήθηκε από ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά για νομικούς λόγους μπορούσε να παίξει μόνο στο Σοβιετικό μπλοκ. Ο Χατζηπαναγής είναι γνωστός ως “Έλληνας Μαραντόνα” για την εκπληκτική του ικανότητα στο χορτάρι με την μπάλα στα πόδια. Πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή το 1975, αλλά λόγω του συμβολαίου του δεν μπορούσε να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα, παρά την επιθυμία του. Ο Έλληνας μέσος προσέλκυσε το ενδιαφέρον μερικών εκ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Άρσεναλ, της Λάτσιο και της Στουτγκάρδης, αλλά έμεινε στον Ηρακλή μέχρι την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 1990».

Για τον Α. Χαριστέα:

«Σκόραρε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ήταν ακόμα και υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα, αλλά ο Άγγελος Χαριστέας δεν έπαιξε ποτέ για έναν πραγματικά μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο στράικερ ήταν ο ήρωας της Ελλάδας το 2004, όταν και πέτυχε τρία γκολ, για να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει τον πιο απρόβλεπτο τίτλο. Παρ’ όλα αυτά, η καριέρα του σε συλλόγους δεν έφτασε στο ίδιο επίπεδο δόξας. Εκείνη την εποχή έπαιζε στη Βέρντερ Βρέμης, μετά τη μετακίνησή του από το ελληνικό πρωτάθλημα και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος από την υπόλοιπη καριέρα του σε Bundesliga και Eredivisie. Πέρασε 3μιση χρονιές στον Άγιαξ, αλλά αυτό ήταν το κορυφαίο επίπεδο που έφτασε να αγωνίζεται ήταν οι εγχώριες διοργανώσεις».

Αναλυτικά η λίστα:

10) Μπόμπι Μουρ – Γουέστ Χαμ
9) Άγγελος Χαριστέας – Βέρντερ/Άγιαξ
8) Άλαν Σίρερ – Νιούκαστλ
7) Αντόνιο Ντι Νατάλε – Ουντινέζε
6) Πελέ – Σάντος
5) Πολ Γκασκόιν – Νιούκαστλ/Τότεναμ
4) Γιόσεφ Μπίτσαν – Σλάβια Πράγας
3) Στάνλεϊ Μάθιους – Μπλάκπουλ, Στόουκ
2) Ματ Λε Τισιέ – Σαουθάμπτον
1) Βασίλης Χατζηπαναγής – Ηρακλής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Ο Γιώτης βλέπει την Αλίκη στο σπίτι του. Ο Τζώρτζης μεταφέρει κρυφά χρήματα από...