«Μπορούμε να θεραπεύσουμε, να σταματήσουμε ή να διαχειριστούμε όλες τις ασθένειες μέχρι το τέλος του αιώνα;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο ιδρυτής Facebook σε ομιλία του στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Την πρόθεσή τους να επενδύσουν τα επόμενα 10 χρόνια το ποσό των 10 δισ. δολαρίων στην ιατρική προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλες τις ασθένειες, ανακοίνωσαν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του Πρισίλα Τσαν.
Το ίδρυμα  Τσαν Ζούκερμπεργκ έχει στόχο να βοηθήσει την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο σοβαρές και επικίνδυνες ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες, καρκίνο, τις μολυσματικές και τις νευρολογικές παθήσεις.
Ο δεύτερος στόχος της προσπάθειας του ζεύγους Ζούκερμπεργκ είναι να εξοπλήσει τους επιστήμονες με νέα τεχνολογικά εργαλεία βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη.
Το ίδρυμα δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 μετά τη γέννηση της κόρης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μαξ. Τότε το ζευγάρι δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει το 99% της αξίας των μετοχών του Facebook, η οποία συνολικά αποτιμάται σε 45 δισ. ευρώ, σε χορηγίες σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top