Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Μητσοτάκης προχωρά τη διεύρυνση της ΝΔ

Το κατώφλι της οδού Πειραιώς 62 θα περάσουν σήμερα και αύριο το πρωί οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και των παραγωγικών φορέων της χώρας για να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως διαβάζουμε στο newpost.gr. Όπως διευκρίνιζε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, τα ραντεβού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (σήμερα στις 11 με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕ και του ΣΕΤΕ), δεν θα έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, αλλά θα είναι ουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωνε ο ίδιος συνεργάτης του, θα τους δει, καταρχήν για να καταγράψει και να λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα τους ενημερώσει για τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ και οποίος, όπως θα τους πει, θέλει να είναι αξιόπιστος. «Εγώ δεν θα πω πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν» επιμένει σε όλες τις συνομιλίες που έχει για το περιεχόμενο της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Απευθυνόμενος στους κοινωνικούς εταίρους, αναμένεται να τους υπογραμμίσει, ότι ο ίδιος θα βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής του τις μεταρρυθμίσεις, «όχι γιατί είναι στο Μνημόνιο, αλλά γιατί έτσι πιστεύει». Θα τονίσει ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, φιλελεύθερος, που να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, να προσελκύει επενδύσεις, να μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές και τις δαπάνες και να μπορεί να βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης ώστε να υπάρχει κοινωνικό μέρισμα για όλους και να μη μένει κανείς πίσω.

«Μετά το λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, το τελευταίο κεφάλαιο θα κλείσει πολύ σύντομα» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στις συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιούνται στην Πειραιώς για τη ΔΕΘ. «Μετά το λαϊκισμό του κ. Τσίπρα τι θέλουμε πραγματικά; Θέλουμε κανονικότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κάποιους –μια ηγετική ομάδα- που τους Έλληνες θα τους κάνει καλύτερους, όχι χειρότερους», προσθέτει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πως είναι δύσκολο να πείσει «καλό κόσμο» να ασχοληθεί με την πολιτική και να τον εντάξει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, καθώς βάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: «να είναι ηθικοί, ακέραιοι, εργατικοί, με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και αποφασισμένοι». «Πρέπει να τους πείσουμε να έρθουν» λέει. «Και για να τους πείσουμε πρέπει να τους πούμε ότι σε μια μεγάλη νέα συλλογική προσπάθεια θα πρέπει να βάλουν όλοι λίγη πλάτη».

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η προσπάθεια διεύρυνσης της ΝΔ, με το στίγμα να δίνεται από τον ίδιο στην πρόσφατη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ. Όταν ρωτήθηκε για το άνοιγμα προς το κέντρο και την κεντροαριστερά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το όνομα της κας Διαμαντοπούλου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε καταρχήν ότι οι εκλογές κερδίζονται στο χώρο του πολιτικού κέντρου και στη συνέχεια άφησε ανοικτή την πόρτα για «όποιον ασπάζεται τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες και τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ», λέγοντας πως «είναι ευπρόσδεκτος».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν προκάλεσε εντύπωση η χθεσινή αναφορά του κ. Μητσοτάκη μπροστά στην Άννα Διαμαντοπούλου για το νόμο που είχε φέρει ως υπουργός Παιδείας το 2011. Εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση γιατί ξήλωσε τον συγκεκριμένο νόμο, που τον χαρακτήρισε «σημαντική προσπάθεια υπέρβασης των προβλημάτων του ελληνικού πανεπιστημίου, παρά τις επί μέρους διαφορές που είχα με το περιεχόμενό του», πρόσθεσε πως «κανονικά θα έπρεπε ήδη να τον έχουμε αξιολογήσει – όπως προέβλεπε και ο ίδιος ο νόμος – και να συζητάμε για το πώς θα τον βελτιώσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 Η επιχείρηση απόσπασης του Δημητρού από το ψυχιατρείο δημιουργεί ένταση ανάμεσα στον Διονύση και την...