Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Δείχνει ότι αλλάζει, αλλά θέλει (πολύ) δουλειά ακόμα …»

του Νικόλαου Φωτάκη

Μετά την χθεσινοβραδινή – θετική πρεμιέρα της εθνικής μας ομάδας ποδόσφαιρου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, την γνώμη – προβλέψεις μου για την προσπάθεια της ομάδας να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, σε δυο χρόνια από τώρα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… .

Βρισκόμαστε σε ένα ισορροπημένο όμιλο θα έλεγα, με το Βέλγιο και την Βοσνία να έχουν όμως τον πρώτο λόγο για τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου, αν σκεφτεί κανείς την ποιότητα που διαθέτουν ως εθνικές ομάδες. Η εθνική μας σαφώς και έχει ποιότητα και τους παίκτες, αλλά ακόμα δε πείθει με τις εμφανίσεις της, κάτι που μας κάνει να κρατάμε μικρό καλάθι για την συνέχεια…δυστυχώς όμως φαίνεται να επηρεάζεται πολύ εύκολα από όσα συμβαίνουν γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο γερμανός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε από την πλευρά του, δείχνει ότι σιγά – σιγά και παιχνίδι με το παιχνίδι μαθαίνει τους παίκτες και βρίσκει αυτούς που θα στηριχτεί στα υπόλοιπα ματς. Το αδύναμο σημείο, στο οποίο δείχνει η εθνική μας ομάδα να υστερεί, είναι η αμυντική της συμπεριφορά, είδαμε και χθες ότι σε κάθε αντεπίθεση, οι παίκτες του Γιβλατάρ έμπαιναν στην περιοχή μας πολύ εύκολα. Μπορεί να μη απειληθήκαμε από το Γιβλατάρ, αλλά το Βέλγιο και οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου μας, έχουν παίκτες με ικανότητα να σκοράρουν από το πουθενά, εκμεταλλευόμενοι το κάθε λάθος της απέναντι άμυνας. Πώς θα αλλάξει? θα ρωτήσετε όλοι σας ..και καθόλου άδικα. Η απάντηση είναι μια: ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι σαφώς και μπορούμε να περάσουμε στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας, και αυτό μόνο αν κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξεχωριστά και συγχρόνως κομβικά τα ματς που ακολουθούν με την Κύπρο στις αρχές του Οκτωβρίου στην Αθήνα και στην συνέχεια με την Εσθονία εκτός έδρας. Αν πάρουν και αυτά τα δυο ματς οι διεθνείς μας, θα είναι έτοιμοι για τα πιο δύσκολα ματς με την Βοσνία και το Βέλγιο, εκεί που θα τα δώσουν, όλα για όλα, για το καλύτερο δυνατό! Καλή συνέχεια λοιπόν … ! υπομονή και μπορεί να δούμε άσπρη μέρα ..!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ