Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ερχεται το «ηλεκτρονικό εισιτήριο»

Στη σταδιακή παράδοση του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα προχωρήσει η ανάδοχος εταιρείας όπως προκύπτει μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοίκησης και στελεχών του ΟΑΣΑ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LG κ. Young Shub Kim που επισκέπτεται τη χώρα μας επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας του κορυφαίου νοτιοκορεατικού τεχνολογικού ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορες πτυχές που αφορούν στην υλοποίηση του έργου, ενώ εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η πεποίθηση ότι η παράδοσή του στη χρήση του επιβατικού κοινού θα γίνει έγκαιρα και με τα βέλτιστα οικονομικά, διαχειριστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό η LG συμμετέχει στην κοινοπραξία HST A.E. μαζί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που κατασκευάζει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση») το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προϋπολογισμού 58,8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από το 2017.

Με το έργο αυτό, το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί βαθμιαία από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες». Επίσης θα επιτρέψει στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτη και δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική για τις μετακινήσεις των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, και να περιορίσει την εισιτηριοαποφυγή.

imerisia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ