Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΟΥΚΑ 2-1 Έμεινε όρθιος στην παράταση και πήρε τη μεγάλη πρόκριση

Ο Ολυμπιακός «φλέρταρε» έντονα με έναν αποκλεισμό ακόμη πιο οδυνηρό από εκείνον από την Μπέρ Σεβά, όμως τελικά τη… γλίτωσε. Με τον Τσόρι να περνάει στο ματς στην παράταση και να σκοράρει στο 904′ και τον Ιντέγε στο 113′, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο νίκησε την Αρούκα με 2-1 εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa Leauge.

Κακή απόδοση για τους Πειραιώτες, που προκάλεσαν την δυσαρέσκεια του κόσμου, τους, ειδικά μετά το 80′ όταν οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ και απείλησαν τους πρωταθλητές με τον αποκλεισμό. Πάνως γιούχα (σ.σ. έστω και πιο περιορισμένη) υπήρξε και στο τέλος του ματς παρά την πρόκριση.

Ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό έκανε ο Αντρέ Μάρτινς ο οποίος ήταν παίκτης που «σέρβιρε» το δεύτερο γκολ της ομάδας του στον Ιντέγε.

«Φλύαρος» ο Ολυμπιακός, απειλητική η Αρούκα

Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή της μπάλας σε ποσοστά άνω του 60%, όμως το παιχνίδι του ήταν νωθρό και ανούσιο, χωρίς δημιουργία και καλή ανάπτυξη. Από την άλλη η Αρούκα χωρίς να είναι κάτι το… τρομερό, προβλημάτισε αρκετές φορές τους ερυθρόλευκους και δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε τους περίπου 15.000 οπαδούς να δυσανασχετήσουν.

Γενικότερα ο ρυθμός στο ματς ήταν κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια, κάτι που όμως βόλευε τους φιλοξενούμενους που όταν καλοστημένοι στον αγωνιστικό χώρο, έψαχναν τη στιγμή που θα έκαναν το γκολ.

Ο Ιντέγε κάνει το 2-1 και «σφραγίζει» την πρόκριση του Ολυμπιακού

Τελικά είχαν 3-4 σπουδαίες ευκαιρίες, η μία στο 24′ (Γκονζάλες), στο 32′ (Βελάσκες), στο 65′ (σ.σ. μεγάλη επέμβαση Καπίνο σε κεφλιά του Γκονζάλες), ενώ εξέθεσαν και την ερυθρόλευκη και σε μερικές άλλες περιπτώσεις. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε λίγα καλά διαστήματα και τις περισσότερες φορές οι προσπάθειές του σταματούσαν στην πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων του.

«Ψυχρολουσία», «γιούχα» και παράταση

Ο Φορτούνης βρέθηκε σε κακή μέρα κι έτσι η μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού δεν είχε «έμπνευση» στο δημιουργικό κομμάτι. Οχι βεβαίως ότι έφταιγε αποκλειστικά και μόνο ο Ελληνας μέσος, καθώς οι περισσότεροι παίκτες του Μπέντο απέδωσαν κάτω του αναμενόμενου. Εξαίρεση ίσως ο νεαρός Ρέτσος που ήταν ίσως ο μόνος που κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός που είχε την πρώτη του τελική μόλις στο 34′ (Πάρντο) είχε φάσεις για να σκοράρει (36′ Ιντέγε, 41′ Ντε Λα Μπέγια, 90′ Πάρντο), όμως δεν εκμεταλλεύθηκε καμία. Αντιθέτως η Αρούκα έκανε το 0-1 στο 80ο λεπτο (με σουτ του Γκέγκε μέσα από την περιοχή) παγώνοντας το Καραϊσκάκη που ειδικά μετά από εκείνο το σημείο άρχισε να αποδοκιμάζει μαζικά τους παίκτες της ομάδας του.

«Λύτρωση» από Τσόρι, «κερασάκι» από Ιντέγε

Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί, ο Πάουλο Μπέντο έριξε στο ματς τον Τσόρι Ντομίνγκες αντί του Καμπιάσο και ο Αργεντινός έδειξε την κλάση του. Αφού πρώτα «σήκωσε» επιθετικά τον Ολυμπιακό με τη διάθεση που έδειξε, φτάσαμε στο 94′ για έρθει η λυτρωτική ισοφάριση με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Πάρντο.

Ο Γκέγκε είχε ανοίξει το σκορ στο 80ο λεπτό και είχε «παγώσει» το Καραϊσκάκη.

Η υπόθεση πρόκριση είχα πάρει «φωτιά» πλέον με τις δύο ομάδες να «φλερτάρουν» αμφότερες με το γκολ, το οποίο τελικά πέτυχε ο Ιντέγε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, που κάνοντας το 2-1 ανακούφισε οριστικά την ομάδα του. Όλη η φάση του γκολ ήταν πάντως ο… Μάρτινς.. Έκανε πολύ ωραία ενέργεια τραβώντας πάνω του δύο παίκτες και την κατάλληλη έδωσε την την μπάλα στον Ιντέγιε.

ΣΚΟΡΕΡ: 94′ Τσόρι, 113′ Ιντέγε – 80′ Γκέγκε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εσκοφ (Ρωσία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Μποτία, 58′ Σεμπά, 62′ Πάρντο, 75′ Ντε λα Μπέγια, 87′ Μιλιβόγεβιτς, 112′ Καπίνο – 14′ Βελάσκες, 17′ Ζεκίνια, 70′ Τζετζέ,90+2′ Αρτούρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91’ Τσόρι), Φορτούνης (73’ Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (99’ Μανθάτης), Ιντέγε.
ΑΡΟΥΚΑ (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90+3’ Βαλέντε), Ντε Ζεσούς, Γκεγκέ, Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Κριβελάρο, Ζεκίνια (77’ Ματέους), Γκονζάλες

sentragoal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ