Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 Μαύρη νύχτα στην έρημο

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε μια ομάδα που δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο, έχασε με 1-0 από την Χάποελ Μπερ Σεβά, τσαλακώθηκε σε πρεστίζ, υπέστη οικονομική ζημιά και πλέον αναμένονται εξελίξεις! Σε δύσκολη θέση ο Βίκτορ!

Τα λάθη πληρώνονται. Αν γίνονται και μέσα στο καλοκαίρι κοστίζουν. Ακριβά. Το πάθημα του 2010 δεν έγινε μάθημα και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε πάλι μέσα στο Ισραήλ, πάλι με το ίδιο σκορ (1-0). Μπορεί φέτος να υπάρχει το… διχτάκι ασφαλείας του Europa League αλλά τι να εξηγήσεις στον κόσμο της ομάδας και πως να το δικαιολογήσεις.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε από Γενάρη μήνα (ουσιαστικά είχε κλειδώσει το πρωτάθλημα) ότι θα δώσει δύο προκριματικούς γύρους εάν ήθελε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ότι ΔΕΝ έπρεπε για να είναι έτοιμοι ενόψει των δύο αγώνων. Η ομάδα παρουσιάστηκε χειρότερη σε σχέση με πέρσι η οποία μπερδεύτηκε και από τις επιλογές του νέου προπονητή της. Και στην έρημο της Μπερ Σεβά δεν μπορούσε να βρει όαση που θα έσωζε την κατάσταση και θα του έδινε την πρόκριση.

Το γκολ στο 79′ του Τζεντέκ ήταν η χαριστική βολή για τον Ολυμπιακό ο οποίος σε 180 λεπτά παιχνιδιού δεν έκανε μια φάση της προκοπής μπροστά από την εστία ενός αντιπάλου πολύ κατώτερου από τον ίδιο. Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να προκριθεί και δεν προκρίθηκε με αποτέλεσμα ν’ αποχαιρετήσει πολύ νωρίς την προσπάθειά του για είσοδο στους ομίλους και τώρα θα δώσει την μάχη του για να μπει σε αυτούς του Europa. Ωστόσο μένει να δούμε πως θ’ αντιμετωπίσει ο οργανισμός Ολυμπιακός αυτόν τον αποκλεισμό…

ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ
Στην προετοιμασία 4-3-3. Στο πρώτο παιχνίδι 4-2-3-1. Στη ρεβάνς 4-3-2-1. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο, δεν ήξερε τι παίζει και αυτό φάνηκε και στα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο που δεν ήξερε ότι η Χάποελ θ’ αγωνιστεί με τρεις στόπερ και στο δεύτερο που δεν υπήρχε ξεκάθαρο σχήμα και ειδικά μετά την αλλαγή με τον Μασουακού που δεν ήξερες ποιος παίζει που και τι κάνει ο Ολυμπιακός.

Την ίδια ώρα η Χάποελ είχε ξεκάθαρο πλάνο και στα δύο ματς (στη ρεβάνς έπαιξε κανονικά άμυνα με τέσσερις) και πήρε την πρόκριση με το ένα γκολ του Τζεντέκ στο 79′.

ΜΗΔΕΝ ΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
Στο πρώτο ημίχρονο και αφού πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο «τρικυμία» οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν και ισορρόπησαν το παιχνίδι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν υπήρχε κανένα πλάνο για να βάλουν την μπάλα στην περιοχή και ν’ απειλήσουν την εστία. Ετσι ακόμα ένα 45λεπτο πέρασε για τον Ολυμπιακό ο οποίος κρατούσε το ματς στο 0-0 αλλά ταυτόχρονα έδειχνε οτι δεν μπορεί ν’ απειλήσει.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΓΚΟΛ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειχνε σαν ζαλισμένο μποξέρ που περίμενε μια γροθιά για να βγει νοκ άουτ. Στην… ζαλάδα βοήθησε και ο Βίκτορ με την αλλαγή του Μασουακού αντί του Τσόρι (!) και έτσι στο 79′ ο Τζεντέκ μ’ ένα ωραίο σουτ έδωσε προβάδισμα στην Χάποελ (κι εν τέλει και την πρόκριση) και ουσιαστικά έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό.

Παρά το γεγονός ότι είχε 10 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν ποτέ παρά το όποιο νεύρο έδειξαν. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στην έρημο της Μπερ Σεβά….

MVP: Ο Τζεντέκ. «Χρυσό» γκολ. Θα μπορούσαν να λείπουν και τα εισαγωγικά μιας και ο παίκτης της Χάποελ χάρισε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του που πέρασε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φορτούνης. Σε δύο ματς δεν έκανε το παραμικρό ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Πολύ μακριά από τον καλό περσινό εαυτό του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Καπίνο. Κράτησε το μηδέν σε δύο περιπτώσεις αλλά στο σουτ του Ραντί δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αλλαγή του Βίκτορ. Εβγαλε τον Τσόρι και έβαλε τον Μασουακού μπερδεύοντας κι άλλο τον ήδη μπερδεμένο Ολυμπιακό!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα από τον Γάλλο ρέφερι. Ο Μπαστιέν σφύριζε ότι έβλεπε και δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι σε σχέση με όσα γράψαμε στον πρόλογο του αγώνα. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Ο Ολυμπιακός (από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο παίκτη) αντιμετώπισε με τουπέ την υπόθεση προκριματικά και το πλήρωσε πολύ άσχημα με αποκλεισμό από κάποια Χάποελ Μπερ Σεβά.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ