Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φώφη – Σταύρος ρυθμίζουν τα της εκλογής

Σε μια τετ α τετ συνάντηση, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Αυγούστου, της  Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αναμένεται να κριθεί το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, αυτού που επεκτείνεται πολιτικά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του Ποταμιού, εφόσον όλα έχουν κυλήσει ομαλά μέχρι τότε, θα κληθούν να σχεδιάσουν τη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του εν λόγω χώρου, σύμφωνα με το paraskhnio.gr

Και οι δυο τους έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν τη θέση. Αυτό θα κάνει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται η ανάμειξη στη διαδικασία αυτή, τόσο ενός τέταρτου προσώπου όσο και τουΓιώργου Παπανδρέου, αν τελικά (προς το παρόν αυτό είναι εξαιρετικά ασαφές) ακολουθήσει το νέο εγχείρημα.

Αυτήν τη στιγμή, η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να βιάζεται για την προώθηση των σχετικών διαδικασιών («το αργότερο τον Νοέμβριο» είναι η θέση της κας Γεννηματά), ενώ ο κ. Θεοδωράκης δείχνει να θέλει να κερδίσει λίγο περισσότερο χρόνο στην όλη υπόθεση.

Η συνάντησή τους θα έλθει ως απόρροια του κοινού πορίσματος, στο οποίο κατέληξε προ 9ημέρου η Επιτροπή Διαλόγου του χώρου αλλά και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ανάμεσα στους Στέφανο Ξεκαλάκη και Χρήστο Πρωτόπαπα από τη μια πλευρά και στους Δημήτρη Τσιόδρα και Παντελή Αβραμίδη από την άλλη.

Η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα και, όπως πληροφορήθηκε το «Π», έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Μέχρι, πάντως, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Γεννηματά – Θεοδωράκη, αποφασίστηκε να βρεθούν τουλάχιστον μία ή δύο ακόμα φορές οι δύο αντιπροσωπείες.

Το σκηνικό, όπως το περιγράφει στο «Π» σημαίνων στέλεχος του χώρου, «δείχνει ότι πολύ δύσκολα ο κ. Θεοδωράκης θα κάνει πίσω στην κοινή πορεία αυτών των δυνάμεων, αφού δεν έχει σημειωθεί καμία διαφωνία, εκτός εάν…».

Κι αυτό το «εάν» έχει να κάνει με τα υπέρογκα χρέη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία οι άλλες δυνάμεις (στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ποτάμι) δεν θέλουν να τα… φορτωθούν, σε περίπτωση που αποφασιστεί η δημιουργία νέου φορέα κι όχι η λειτουργία τους ως συνοσπονδία κομμάτων, κατά τα πρότυπα του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ