Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το δικαστήριο αποφάσισε: Φασιστικά τάγματα εφόδου μπορούν να μπουκάρουν σε εκκλησίες και να διακόπτουν θρησκευτικές τελετές

Η κατάντια αυτής της χώρας δεν έχει τέλος

Αθώα τα μέλη των ταγμάτων εφόδου που μπούκαραν στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης και διέκοψαν τη λειτουργία σε ένα πρωτοφανές περιστατικό στη μετεμφυλιακή μας ιστορία

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απάλλαξε τους 26 συλληφθέντες που κατηγορούνταν για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη θεία λειτουργία, παρά το ότι η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε την απόφαση και είπε ότι οι κατηγορούμενοι «δεν είχαν πρόθεση εξύβρισης του χώρου», συνεπώς μπορεί να γίνει και σε άλλους ναούς, την επόμενη Κυριακή, φανταζόμαστε όχι μόνο από τα φασιστικά τάγματα εφόδου της άκρα αριστεράς αλλά και από τα αντίστοιχα ακροδεξιά που μπορούν πχ να εισβάλουν και σε μη χριστιανικούς ναούς, αλλά άλλων δογμάτων.

Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ