Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό κυκλοφορούν στη Σιγκαπούρη

Τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό άρχισαν σήμερα να κυκλοφορούν στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο μιας περιορισμένης έκτασης δοκιμής, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην κούρσα για τα αυτόνομα οχήματα μέσω μιας επαναστατικής τεχνολογίας.

Τα έξι ταξί της νεοφυούς επιχείρησης nuTonomy -ηλεκτρικά αυτοκίνητα Renault Zoe και Mitsubishi i-MiEV- κυκλοφορούν σε μια ζώνη τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία έχουν οριστεί σημεία για την επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών. Οι κούρσες κλείνονται μέσω smartphone μέσω της εφαρμογής της εταιρείας αυτής, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

«Η δοκιμή αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε τις απόψεις των επιβατών σε πραγματικό περιβάλλον», δήλωσε ο επικεφαλής και συνιδρυτής της nuTonomy, ο Καρλ Ιαγκνέμα.

«Οι απόψεις αυτές θα δώσουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα στη nuTonomy, καθώς ετοιμάζουμε για το 2018 την ανάπτυξη ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων», πρόσθεσε.

Η οδήγηση αυτών των υψηλής τεχνολογίας αυτοκινήτων γίνεται αυτόνομα, ωστόσο ένας μηχανικός της nuTonomy βρίσκεται μέσα σε κάθε διαδρομή, ώστε να παρατηρεί τη λειτουργία του οχήματος και να μπορεί να επέμβει σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα, διευκρίνισε η εταιρεία.

Έχουν ανακοινωθεί και άλλες πρωτοβουλίες για να δοκιμασθεί αυτή η νέα τεχνολογία. Η αμερικανική υπηρεσία διαδικτυακής μίσθωσης ταξί Uber ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα θέσει σε λειτουργία οχήματα χωρίς οδηγό στην αμερικανική πόλη Πίτσμπουργκ.

Από την πλευρά της η εταιρεία Alphabet, μητρική του γίγαντα του Ίντερνετ Google, είχε ανακοινώσει τον Μάιο μια σύμπραξη με την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler για την ανάπτυξη του δικού της στόλου αυτόνομων οχημάτων, τον οποίο ελπίζει να θέσει σε υπηρεσία έως τα τέλη του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...