Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι έκρυψε το χειρουργείο Πολάκη στο Νοσοκομείο Σαντορίνης;

Τελικά καμία επικοινωνιακή επέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη δεν είναι ικανή για να σώσει την εικόνα του Νοσοκομείου Σαντορίνης.

Λίγες μέρες μετά τη λειτουργία του Νοσοκομείου ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση του πρώτου τοκετού, αλλά δεν ανακοινώθηκε ότι ο υπερηχοτομογράφος ήταν εκτός λειτουργίας! Είναι γνωστό ότι ένα βασικό εργαλείο για τον κάθε μαιευτήρα στη διαδικασία προ του τοκετού είναι ο υπέρηχος, ο οποίος πραγματοποιείται με τον υπερηχοτομογράφο.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του νοσοκομείου αποκαλύπτεται ότι την ημέρα του τοκετού ο υπερηχοτομογράφος είχε χαλάσει. Συγκεκριμένα, η βλάβη του μηχανήματος καταγράφεται από την Διοικητική Υπηρεσία την ίδια ημέρα του τοκετού (2/8), ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα δημοσιεύεται η σχετική απόφαση ορισμού συγκεκριμένης εταιρείας για τη διερεύνηση και επισκευή της βλάβης.

Στη σχετική απόφαση δημοσιεύεται ότι «Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους 892,80 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων Κωδικός Γ. Λογιστικής 62.07.29.80, οικ. έτος 2016 για τον έλεγχο – διερεύνηση βλάβης του υπερηχοτομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας».

Όλοι εύκολα αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι για ένα νοσοκομείο ένας υπερηχοτομογράφος και πόσο κρίσιμο είναι αυτός να χαλάει την ημέρα που το υπουργείο ανακοινώνει τον πρώτο τοκετό στο εν λόγω νοσοκομείο! Δηλαδή με άλλα λόγια την «ιστορική» ημέρα του πρώτου τοκετού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης διαπιστώθηκε ότι ο υπερηχοτομογράφος του δεν λειτουργεί!

Μήπως αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που πιθανά οδήγησε τον κ. Πολάκη την επομένη του τοκετού να πραγματοποιήσει την επέμβασή του; Μία επέμβαση που προκάλεσε σοβαρά δεοντολογικά και νομικά ζητήματα κατά πόσο ο ίδιος ως ιδιώτης ιατρός είχε δικαίωμα μίας τέτοιας πράξης.

Η «επιστράτευση» του κ. Πολάκη κάλυψε επικοινωνιακά τη σημαντική βλάβη του υπερηχοτομογράφου, όμως επί της ουσίας το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν είναι σε θέση να προσφέρει πλήρως τις υπηρεσίες του. Μετά δε και από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη το υπουργείο πρέπει να πάψει να κρύβει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και να προσπαθήσει σοβαρά να τα αντιμετωπίσει.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...